Το πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην διάθεση των παιδιών του Κιλκίς

Κοινωνία /

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνεχίζει το οδοιπορικό του στην Βόρειο Ελλάδα.
Μετά τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου Θεσσαλονίκης, δεύτερος σταθμός του είναι ο δήμος Κιλκίς, στην διάθεση των παιδιών και μαθητών του Δήμου, ώστε να διενεργηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία κοινωνικής προστασίας του δήμου και με την υποστήριξη της «Τζόνσον και Τζόνσον».

Ο προληπτικός έλεγχος διενεργείται από γιατρούς και οδοντιάτρους του Κιλκίς, «τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη και ανεκτίμητη προσφορά τους στα παιδιά του δήμου Κιλκίς» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το κινητό πολύϊατρείο «Ιπποκράτης» βρίσκεται στην πλατεία Ειρήνης από την περασμένη Δευτέρα 12.10, όπου καθημερινά από τις ο8.30 ως και τις 14.00 εξετάζονται μαθητές των δημοτικών σχολείων του Κιλκίς και από τις 14.00 έως και τις 16.30 εξετάζονται παιδιά με τη συνοδεία των γονιών τους.

Η ανακοίνωση του «Ιπποκράτη» συνεχίζει και καταλήγει ως εξής:
«…Στόχο του οργανισμού μας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αποτελεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ακόμη περισσότερα παιδιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη το α΄ εξάμηνο του 2015, με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και τις δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής (ακουολογική/οφθαλμολογική μονάδα και οδοντιατρική/παιδιατρική μονάδα) εξετάστηκαν δωρεάν 8.963 παιδιά πανελλαδικά, πραγματοποιώντας 15.929 προληπτικές ιατρικές εξετάσεις ενώ από το 2002, όταν και ξεκίνησε η δράση της προληπτικής ιατρικής έως και σήμερα, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις σε περισσότερα από 66.000 παιδιά στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
Ο «Ιπποκράτης» θα παραμείνει στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς έως και την αυριανή ημέρα.

Περισσότερα

Ευχαριστήριο του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς Ιωάννης Λιναρδάκης ευχαριστεί θερμά: Την ΑΝΟΣΗ – ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ, τον Αναστάσιο […]

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]

Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]