Πολύ χαμηλοί στον νομό οι δείκτες παραβατικότητας και εγκληματικότητας

Γενικά /

Τον χαμηλό δείκτη παραβατικότητας-εγκληματικότητας, που διαχρονικώς καταγράφει ο νομός μας σε σύγκριση με τους υπολοίπους της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και γενικότερα, διαπιστώνει μέσω δηλώσεων στον «Μαχητή» ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Ηλίας Μπόλλος.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μιά διαπίστωση αντίστοιχη των ομολόγων του τα τελευταία χρόνια, η οποία προέρχται ως απότοκο της παρουσίας του τους τελευταίους τέσσερις περίπου μήνες στην αστυνομική διεύθυνση προερχόμενος από την αντίστοιχη ενός άλλου νομού της Κεντρικής Μακεδονίας, αυτού της Ημαθίας, όπου, όπως χαρακτηριστικώς, ανέφερε ο αντίστοιχος δείκτης ήταν και εξακολουθεί, βεβαίως, να είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτόν του Κιλκίς.

Βεβαίως, όπως τόνισε, περιστατικά που απασχολούν τις αστυνομικές αρχές υπάρχουν, όμως έχουν ουσιαστικώς τον χαρακτήρα των μεμονωμένων, όπως αυτά πρόσφατης απόπειρας κλοπής σε κατάστημα της πόλης του Κιλκίς ή και σε ένα συμβάν με την εμπλοκή πρόσφυγα ή μετανάστη.

Όπως επεσήμανε, παρ’ ότι ο νομός μας τους τελευταίους μήνες αποτελεί το σημαντικότερο μέρος, μέσω του οποίου διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης δεν έχουμε εκτεταμένο αριθμό περιστατικών βίας που να συνδέονται με τους πρόσφυγες, που σε σημαντικό βαθμό είναι καλλιεργημένοι άνθρωποι, που διαθέτουν και χρηματικούς πόρους.

Κάτι το οποίο δεν συνέβαινε την περίοδο εισόδου στην χώρα μας αλβανικής υπηκοότητας μεταναστών καθώς είχαμε έξαρση του φαινομένου εμπλοκής των σε περιστατικά κλοπών.
Σε ικανοποιητικό επίπεδο είναι, όπως συνέχισε η στελέχωση του νομού μας σε έψυχο δυναμικό που όμως σε ωρισμένες περιπτώσεις είναι διάσπαρτο στα πολλά αστυνομικά τμήματα που υπάρχουν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικώς το παράδειγμα στην περιοχή του δήμου Παιονίας όπου σε απόσταση μόλης 12 χιλιομέτρων υπάρχουν τρία αστυνομικά τμήματα σε Γουμένισσα, Αξιούπολη και Πολύκαστρο.

«Αυτό, που έχει σημασία», υπογράμμισε «είναι να παραμείνουν χαμηλά οι δείκτες παραβατικότητας πάντα σε συνεργασία με τους πολίτες και βεβαίως να μην μεταβληθούν τα δεδομένα στο μεταναστευτικό ζήτημα με την ενδεχόμενη επί μακρόν παραμονή στην περιοχή μας πολυπληθών ομάδων από τρίτες χώρες και αλλάξουν τα σημερινά χωρίς παραβατικότητα δεδομένα, που ουσιαστικώς εξαντλούνται σε αισθήματα πρόσκαιρης ανασφάλειας που ενδεχομένως προκαλούνται σε κατοίκους κυρίως της μεθορίου σε Ευζώνους και Ειδομένη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]