Ποικίλες δραστηριότητες αναπτύχθηκαν την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Αθλητισμός /


Από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της άθλησης και της δια βίου άσκησης θεσμοθέτησε την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος διεξήχθη στις 6 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του νομού Κιλκίς με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα. Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Τα σχολεία του νομού μας υλοποίησαν δράσεις , όπως :

-Κινητικές δραστηριότητες με  παιχνίδια αθλοπαιδιών, καλαθόσφαιρο, πετόσφαιρο, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση, αγωνίσματα στίβου, αγωνιστικά παιχνίδια για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων καθώς και παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής.

-Σε αρκετές σχολικές μονάδες έγινε προβολή ταινιών με αντιρατσιστικό περιεχόμενο , δημιουργία “graffiti” και αφίσας και παράλληλα έγιναν ομιλίες σχετικές με το θεματικό άξονα« Ρατσισμός και διαφορετικότητα. Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Τα σχολεία που δεν υλοποίησαν ανάλογες δράσεις λόγω καιρικών συνθηκών τη συγκεκριμένη Ημέρα θα τις υλοποιήσουν σύμφωνα με τη κείμενη διάταξη τις επόμενες ημέρες.

Η συμμετοχή των μαθητών δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων καθώς και των μαθητών του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κιλκίς ήταν εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες καθώς  στις υπόλοιπες δράσεις που υλοποιήθηκαν ανέδειξαν την επιτυχία της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού».

Εκ μέρους της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης τα μέλη της ομάδας φυσικής αγωγής επισκέφθηκαν αρκετά σχολεία όπου κατέγραψαν τις δράσεις  και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετασχόντες μαθητές καθώς και στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων για την οργάνωση και υλοποίηση  των δράσεων όπως επίσης  συνεχάρηκαν τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής που ήταν υπεύθυνοι για τις αγωνιστικές δραστηριότητες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]