Πολιτισμός

«Ευωδιά» Άνοιξης και ποίησης στην κεντρική βιβλιοθήκη του Κιλκίς

Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης (21 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17.3.14 στην δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς, για τους μαθητές της β’ τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς.
Τα παιδιά με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και με τη συνοδεία της δασκάλας τους και γνωστής Κιλκισιώτισσας ζωγράφου Αθηνάς Τσιρίκα, διάβασαν ποιήματα στο χώρο της βιβλιοθήκης και ασχολήθηκαν με την εικαστική αποτύπωση του γνωστού εθίμου της Άνοιξης τα «Χελιδονίσματα».
Στην συνέχεια η ψυχολόγος και βραβευμένη ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου, ως προσκεκλημένη της εκδήλωσης, μίλησε στα παιδιά για την ομορφιά της ποίησης και πώς αυτή μπορεί να αποτελέσει την «κινητήριο δύναμη» για το αύριο. Παράλληλα, απήγγειλε ποίημα από την ποιητική της συλλογή «Από στέγη σε στέγη», καθώς και ένα απόσπασμα από το «Πρωινό Άστρο» του Γιάννη Ρίτσου, ποίημα γραμμένο για παιδιά και μεγάλους. Όλοι οι μαθητές έλαβαν από την ίδια ένα άσπρο τριαντάφυλλο με αποσπάσματα από έργα του Γ. Ρίτσου.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα