Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ποιά …«αναβάθμιση»;

Υποτίθεται, ότι η ανάπλαση της περιοχής «Κήπου»-πάρκου αποσκοπούσε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο ιστορικό αυτό κέντρο-απόκεντρο του Κιλκίς.
Αντ’ αυτού, πίσω από τον «μανδύα» κάποιων «φληναφημάτων» περί «πλατείας» αστικού τύπου, έχουμε:
-Αποκοπή της δεύτερης ζωτικότερης οδικής «αρτηρίας» της πόλης, με το εξ αιτίας της κυκλοφοριακό πρόβλημα να καθίσταται ολοένα και και περισσότερο εμφανές.
-Αποκοπή της κατ’ ευθείαν προσβάσεως στον λόφο Αγίου Γεωργίου, όπου το σπήλαιο, το υπαίθριο θέατρο, ο θερινός κινηματογράφος, το δημοτικό αναψυκτήριο (έστω και εκτός λειτουργίας προς το παρόν) με την παλαιοντολογική έκθεση και ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου, όλα δηλαδή εκείνα που συνθέτουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του Κιλκίς
-Μετατροπή της περιοχής από «όαση» πρασίνου (με δένδρα) σε νησίδα …μπετόν και τσιμέντου
-Καμμία μέριμνα προστασίας …του ίδιου του έργου της ανάπλασης από τις φθορές, τις οποίες υφίστανται πριν κάν ολοκληρωθεί από την αυθαίρετη χρήση του ως χώρου στάθμευσης ή άλλες αυθαίρετες ενέργειες συμπολιτών.
Αν όλ αυτά στοιχειοθετούν «αναβάθμιση», τότε μάλλον θα πρέπει να πλασθεί…. νέα λέξη γιά την ….πραγματική αναβάθμιση.
Και είναι, ίσως καιρός, εν όψει μιάς ακόμη εκλογικής αναμετρήσεως, οι υποψήφιοι βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων να λάβουν θέση επ’ αυτού.

Περισσότερα

Σε καλοκαιρινές διακοπές

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου γιά τη μη λειτουργία των φαναριών εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο του Κιλκίς στην […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]