Κοινωνία

Ποδοπατούν …στοιχειώδεις ελευθερίες και δικαιώματα οι εταιρίες είσπραξης οφειλών

Έχει «ριζώσει» γιά τα καλά στην συνείδηση των πολιτών, ότι οι ιδιωτικές εταιρίες, στις οποίες έχει ανατεθεί ο ρόλος της είσπραξης παντός είδους οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, λειτουργούν ως …κράτος εν κράτει!
Μόνον έτσι εξηγείται το ότι όσο περνά ο καιρός καθίσταται ολοένα και πιό προκλητικός ο εκ μέρους των τρόπος ειδοποίησης των οφειλετών γιά δόσεις ή υπόλοιπα δόσεων ή άλλες εκκρεμότητες: Ολοένα και πιό συχνά επιθετικά τηλεφωνήματα, ακόμη και στις ώρες κοινής ησυχίας, το καταμεσήμερο, ολοένα και πιό άκομψη και αυταρχική συμπεριφορά, ολοένα και πιό εξοργιστικές αντιδράσεις στις εύλογες διαμαρτυρίες των πολιτών, με το αίμα των τελευταίων να «ανεβαίνει στο κεφάλι» εξ αιτίας αυτών και έτσι η συνδιάλεξη να εξελίσσεται σε κανονικό φραστικό «πόλεμο»!
Ενα …κανονικότατο ποδοπάτημα (χωρίς εισαγωγικό) στοιχειωδών ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων, εν ονόματι μιάς παρανοϊκής οικονομικής πολιτικής γιά την υποτιθέμενη ανόρθωση μιάς οικονομίας, την οποία πολιτική εφαρμόζουν οι λίγοι νομείς της κεντρικής εξουσίας στους οποίους οφείλονται …η καταστροφή της οικονομίας και τα δεινά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων!
Μία εισπρακτική πολιτική εφαρμοζόμενη κατά τρόπο, που να κάνει ακόμη και να ωχριούν μπροστά του οι μέθοδοι, που εφαρμόζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα ή που εφάρμοσαν κατακτητές της χώρας μας στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν.
Εκτός πιά αν αυτή η τακτική των «προειδοποιητικών» σχεδόν απειλητικών τηλεφωνημάτων των εισπρακτικών εταιριών ακόμη και στις …πιό απίθανες ώρες εντάσσεται σε κάποιο ….«σκοτεινό σχέδιο» πρόκλησης …ανωμαλίας σε τούτο τον τόπο!
Διότι, αργά ή γρήγορα τέτοιες συμπεριφορές, επιδεικνυόμενες στο σύνολο μιάς κοινωνίας, οδηγούν σε κοινωνική «έκρηξη» την οποία ακολουθούν ακομη και έκρυθμες καταστάσεις!
Και ως γνωστόν, σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί μία σταγόνα, που θα κάνει το ποτήρι της οργής και αγανάκτησης να ξεχειλίσει, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αν οι ασκούντες την κεντρική εξουσία επιθυμούν ειλικρινώς την κοινωνική γαλήνη μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον που δεν την ευνοεί, και γιά την δημιουργία του οποίου δεν είναι υπαίτιος ο λαός δεν έχουν παρά να αποδείξουν εμπράκτως τον ισχυρισμό τους, «βάζοντας χέρι» στις εντολοδόχους ιδιωτικές εταιρίες είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, όσον αφορά στην εκ μέρους των τακτική της προσέγγισης των οφειλετών και της συμπεριφοράς των απέναντί τους.
Μία τέτοια «πυροσβεστική» παρέμβαση, με σύνταξη σχετικής διάταξης και ψήφισή της από την Βουλή, που ακούσθηκε τελευταία κατ’ επανάληψιν ότι βρίσκεται «στα σκαριά» φαίνεται ότι είτε …παραμένει εκεί είτε …«σκάλωσε» κάπου «καθ’ οδόν»!
Επί τέλους ας κατατεθεί και ψηφισθεί τώρα, πριν ο κόσμος φτάσει …στο «αμήν»!
Και αν το υδροκέφαλο κέντρο βραδυπορεί, οι τοπικοί βουλευτές μπορούν να …το «σμπρώξουν» και να το αναγκάσουν να κινηθεί γρηγορώτερο.
Είναι καθήκον και υποχρέωσή τους να το κάνουν, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους απέναντι στους ψηφοφόρους τους και όλο τον λαό του νομού αλλά και το πανελλαδικό κοινωνικό σύνολο.
Οι ίδιοι θα ανέχονταν και θα άφηναν αναπάντητες τέτοιου είδους εις βάρος των συμπεριφορές από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο γιά οποιοδήποτε θέμα;

Περισσότερα
Δείτε ακόμα