Αθλητισμός

Το ενδιαφέρον στραμμένο στον διεθνή ποδηλατικό γύρο «Μέγας Αλέξανδρος»

Γιά τρίτη συνεχή χρονιά ο Αιας Κιλκίς, σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο ποδηλατών «Ποδηλάτης» και την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας (ΕΟΠ) και με την υποστήριξη των δήμων Κιλκίς, Παιονίας, Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον διεθνή ποδηλατικό γύρο «Μέγας Αλέξανδρος».
Ο αγώνας θα διεξαχθεί από αύριο έως και την προσεχή Κυριακή 18.3.16 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1ο ΕΤΑΠ 18/03- Ατομική χρονομέτρηση- Παραλία Θεσσαλονίκης(5,15 χιλιόμετρα)
Ώρα εκκίνησης : 14.00
Πλακόστρωτο παραλία – Αγαλμα Μ.Αλεξάνδρου – Μέγαρο Μουσικής – Άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου

2ο ΕΤΑΠ 19/03- Αμπελόκηποι – Αρχάγγελος Πέλλας (122,4 χιλιόμετρα)
Ώρα εκκίνησης : 10.00
Αμπελόκηποι (Πλατεία Επταλόφου, Φιλιππουπόλεως, Δαβάκη, Βενιζέλου, Αγ. Παρασκευής, Μοναστηρίου), Διαβατά, στροφή για Ν. Αγχίαλος, Ν. Μεσήμβρια, Ξηροχώρι, στροφή προς Ν.Φιλαδέλφεια – Νέα Φιλαδέλφεια αριστερά – Μπακέϊκα – Ξυλοκερατιά – Πικρολίμνη (δεξιά προς Μαυρονέρι) – Μαυρονέρι – Κάτω Απόστολοι – Νέο Γυναικόκαστρο – Παλαιό Γυναικόκαστρο – επαρχιακή οδός Κιλκίς Αξιούπολης – Πολύκαστρο -Αξιούπολη – Σκρά – Αρχάγγελος (122,4 χιλιόμετρα)

3ο ΕΤΑΠ 22/03- Κιλκίς – Μαυρονέρι -Κιλκίς (107 χιλιόμετρα)
Ώρα εκκίνησης :10.30
Κιλκίς (δημαρχείο) – 21ης Ιουνίου -Μαυρονέρι – Μικρόκαμπος – Νέο Αγιονέρι – Πρόχωμα – Βαθύλακκος – Νέο Αγιονέρι -Μικρόκαμπος – Ξηροχώρι – Ν.Φιλαδέλφεια – Μπακαίικα – Ξυλοκερατιά – Γαλλικός – Μάνδρες – Φανάρι
– Λαοδικινό – Κάτω Ποταμιά – Άνω Ποταμιά – Κιλκίς (107 χιλιόμετρα)
Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης κάθε αγώνα με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών και δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2016.

Ο αγώνας αφορά στις κατηγορίες ανδρών και εφήβων.

«Στηρίζουμε εμπράκτως»
Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του αγώνα ο δήμαρχος Κιλκίς αναφέρει σε χαιρετιστήριο μήνυμά του τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την διεθνή αθλητική διοργάνωση που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας, με επιτυχία όπως πάντα, ο αθλητικός σύλλογος «Αίας» με τη συνδρομή του Αθλητικού Συλλόγου Ποδηλατών Θεσσαλονίκης.

Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του διεθνούς ποδηλατικού γύρου ”Μέγας Αλέξανδρος” αναδεικνύει τη συνέχεια ενός επιτυχημένου αθλητικού θεσμού τον οποίο περιβάλλουν με μεγάλο και ζωηρό ενδιαφέρον οι φίλοι και υποστηρικτές του ποδηλάτου. Μέσα από τις οργανωμένες ποδηλατικές διαδρομές οι αθλητές ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με πνεύμα ευγενούς άμιλλας, να ταξιδέψουν αλλά και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του ανοιξιάτικου τοπίου της περιοχής μας. Οι αγώνες ταχύτητας για μικρούς φίλους του ποδηλάτου, που συμπεριλαμβάνονται στο διοργανωτικό μέρος, προσδίδουν ιδιαίτερο νόημα στην αξία της συμμετοχής και στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους από νεαρή ηλικία.

Ο δήμος Κιλκίς στηρίζει εμπράκτως τον διεθνή ποδηλατικό γύρο ”Μέγας Αλέξανδρος” και τους διοργανωτές του γιατί ενισχύουν στην πράξη τις γνήσιες αξίες του ευ αγωνίζεσθαι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]