Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Όχι αντίθετα στους μονοδρόμους

Φίλοι ποδηλάτες και δικυκλιστές, όσες φορές και αν «περάσαμε από κόσκινο» τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, πουθενά δεν βρέθηκε διάταξη, που να ορίζει ότι ποδήλατα και μοτοποδήλατα ή μοτοσυκλέτες, γενικώς δίκυκλα, μπορούν να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση μονόδρομων.

Όσο γιά τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς, καλό θα ήταν να το υπενθυμίζουν καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους στους μαθητές είτε ως απλή υπενθύμιση-σύσταση είτε στο πλαίσιο σχετικών μαθημάτων ή εκδηλώσεων, που θα πρέπει να διοργανώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα, έστω και σιγά-σιγά τουλάχιστον αυτό το φαινόμενο να εκλείψει.

Επίσης, προς αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν χρήσιμος και κάποιος κατά διαστήματα πιό σχολαστικός έλεγχος της τροχαίας με πιό αυστηρές συστάσεις, προς ποδηλάτες και λοιπούς δικυκλιστές, που καταλαμβάνονται να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση μονοδρόμου.

Διότι, ναι μεν λόγω κρίσεως παρατηρούνται «εκπτώσεις» σε αρκετά πράγματα, όμως θέματα οδικής ασφάλειας, ομαλής κυκλοφορίας, σωματικής ακεραιότητας ή ακόμη και ζωής δεν «σηκώνουν» καμμιάν «έκπτωση».

Αν πάλι αυτοί, που συστηματικώς, και όχι περιστασιακώς λόγω ανάγκης ή ανωτέρας βίας, παραβιάζουν τον ΚΟΚ κινούμενοι προς την αντίθετη κατεύθυνση μονοδρόμων, είναι εποχούμενοι, κοινώς οδηγοί παντός είδους οχημάτων, τότε ο κάθε πολίτης έχει καθήκον και υποχρέωση να σταθεί καταγγελτικώς απέναντί τους, ενώ τα όργανα της τροχαίας απλώς …να εφαρμόσουν τις διατάξεις του ΚΟΚ γιά την συγκεκριμένη παράβαση.

Είπαμε, με θέματα οδικής ασφάλειας, ομαλής κυκλοφορίας, σωματικής ακεραιτότητας ή ακόμη και ζωής δεν «παίζουν».

Περισσότερα

Σε καλοκαιρινές διακοπές

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου γιά τη μη λειτουργία των φαναριών εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο του Κιλκίς στην […]

Δείτε ακόμα