«Πνοή ζωής» στο… «αραχνιασμένο» μουσείο φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης

Μία πολύ ξεχωριστή, ενδιαφέρουσα και, κυρίως, πρωτότυπη εκδήλωση «φιλοξένησε» το σαββατοκύριακο 13 και 14.6.15 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης.
Μία εκδήλωση με «οικοδεσπότες» και πρωταγωνιστές τα παιδιά των τμημάτων μπαλέτου και σύγχρονου χορού Αξιούπολης, του δήμου Παιονίας, και αποδέκτες της φιλοξενίας δεκάδων κατοίκων της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της κωμόπολης, το οποίο «αραχνιάζεται» εγκαταλελειμμένο από πρωτοβουλίες και αναπτυξιακή διάθεση.
Τα νεαρά παιδιά-μαθητές των τμημάτων του δήμου υπό τους ήχους μουσικής συνεργάστηκαν και τα δύο απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής επί ένα δίωρο σε μία άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη διαδραστική ξενάγηση στο Μουσείο προσφέροντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους χώρους του, να ενημερωθούν γιά τα σπουδαία εκθέματα και να ψυχαγωγηθούν μέσα από την κινητή προσέγγιση των εκθεμάτων, που «ζωντανεύουν» κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Στην χοροερμηνεία, ένας νεολογικός όρος που αποτυπώνει, με ακρίβεια θα λέγαμε, το στίγμα της εκδήλωσης, συμμετέσχον οι Βικτωρία Μήσιου, Άννα Μπαξεβάνη, Εύα Παπασταϊκούδη, Ελένη Πατρικίου, Μαρία Σαούλη, Μαρία Τέφα, Μαρία-Γεωργία Αργυροπούλου, Αναστασία Βαβνενούδη, Σωτηρία Θεοδωσιάδου, Μαρία Θεοφάνους, Κλέντισα Κουμέ, Μαρία Λιακοπούλου, Σωτηρία Μήσιου, Σμαράγδα Μπεκιάρη, Χρύσα Παυλίδου, Δέσποινα Τολοπούλου, Κυριακή Αποστολίδου, Βαρβάρα Αραμπατζή, Μιχαέλα Γκουντενούδη, Μαρία Θεοδωρίδου, Χρύσα Θεοφάνους, Ελισάβετ Κουμέ, Σταυρούλα Κτενίδου, Μαρία Ομά, Κατερίνα Δέτσικα, Μαρία Δρεβενλή, Κυριακή Καλαϊτζίδου, Ολυμπία Τραπεζανίδου και Δέσποινα Φρονιμοπούλου.
Λύρα έπαιξε η Ελένη Αναστασιάδου, αρμόνιο η Ερμιόνη Σκάλα και νταούλι η Μελίνα Μαυρίδου. Την ξενάγηση στα εκθέματα πραγματοποίησε η Ελένη Γουργούλη ενώ το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Αντωνία Κουρτίδα.
Την ιδέα γιά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και την επιμέλεια στην κίνηση των μαθητών της σχολής είχε η Κέλλη Πολυχρονίδου.
Στην δήλωσής της στον «Μ» η κ. Πολυχρονίδου τόνισε, ότι τα δρώμενα αποτελούν ουσιαστικά «ένα ταξίδι γνώσης βαθιά στον χρόνο πίσω. Τότε που η Γη αναδυόταν μέσα από το Σύμπαν και άρχιζε το θαύμα της ζωής, των τοκετών και των Γεννήσεων. Και γέμισε φυτά και ζώα και την παρουσία του ανθρώπου. Όλα σε συνύπαρξη ευλογημένη».