«Πνοή ζωής» γιά πάνω από 400 παιδιά το κολυμβητήριο Ευρώπου

Αθλητισμός /

Το πολύ σημαντικό γιά την νεολαία του δήμου Παιονίας και κυρίως γιά τα μικρά παιδιά μέχρι 14-15 ετών πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης υλοποιείται από τις αρχές του μήνα και την εφετινή περίοδο στις εγκαταστάσεις του ανοικτού κολυμβητηρίου Ευρώπου από πλευράς της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Παιονίας.
Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν περίπου τετρακόσια παιδιά από όλες τις περιοχές του δήμου, που προσέρχονται στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, χωρίς δαπάνη, με μέριμνα της επιχείρησης με το λεωφορείο του δήμου και μυούνται στην μυστική εκμάθηση κολύμβησης από το εξιδεικευμένο προσωπικό (δύο γυμνάστριες) που έχει προσληφθεί και εφέτος μέσω ειδικών διαδικασιών λόγω των περιορισμών που υπήρχαν στις σχετικές συμβάσεις του δημοσίου λόγω της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.

Το πρόγραμμα εκτελείται πάνω σε καθημερινή βάση από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι σε πέντε τμήματα που συγκροτούνται με βάση την πείρα των παιδιών στο θέμα της κολύμβησης, προσφέροντας ταυτοχρόνως στιγμές δροσιάς και αναψυχής στο τρίμηνο που διαρκεί.
Υψηλές είναι και οι προδιαγραφές ασφάλειας, πάνω στην βάση των οποίων λειτουργούν οι εγκαταστάσεις, καθώς η κοινωφελής επιχείρηση έχει φροντίσει γιά την υπογραφή σχετικών συμβάσεων με ναυαγοσωστικό προσωπικό δύο ατόμων, ενώ ο έλεγχος των υδάτων των πισινών διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από πλευράς του σχετικού επιστημονικού προσωπικού της ΔΕΥΑ Παιονίας, και συγκεκριμένα από τον χημικό μηχανικό Σπυρίδωνα Κουβάτση.

ΚΟΛΥΜΒΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΟΥΣημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις του ανοικτού κολυμβητηρίου πληρούν όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις ενώ διαθέτουν και αναψυκτήριο μισθωμένο σε ιδιώτη γιά την εξυπηρέτηση των προσερχομένων σε αυτές, καθώς πλην την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος οι εγκαταστάσεις είναι ανοικτές και γιά το κοινό στις ώρες λειτουργίας των μέχρι τις 22.00 το βράδυ.
Όπως δήλωσε στην ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Ιωάννης Τόδας, το πρόγραμμα είχε όλα αυτά τα χρόνια αυξανόμενη ανταπόκριση από πλευράς των δημοτών με την συμμετοχή εκατοντάδων μικρών παιδιών από όλα τα μέρη του δήμου, με συνεχόμενη αυξητική τάση ακόμη και μέσα στην περίοδο υλοποίησής του, καθώς παρά την έγκυρη σχετική ενημερωτική καμπάνια πάντα εμφανίζονται περιπτώσεις εμβολικής συμμετοχής σε αυτό.
Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα όπως τόνισε αφορά τις μετακινήσεις των μικρών παιδιών οι οποίες πραγματοποιούνται ουσιαστικώς οριακά και χάρις στις υπερπροσπάθειες του δημοτικού προσωπικού καθώς λόγω της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου και σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν περιορισμοί.

Περισσότερα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]

Δείτε ακόμα