Γενικά

Πλημμύρες και καταστροφές σε καλλιέργειες και δίκτυα ηλεκτροδότησης στις νοτιοδυτικές περιοχές του νομού (Βίντεο)

Δεν στάθηκε “τυχερός” αυτή την φορά ο νομός μας καθώς η έντονη καλοκαιρινή καταιγίδα, που συνοδεύονταν σε κάποιες περιοχές και από ισχυρή χαλαζόπτωση, προκάλεσε αρκετές ζημιές κυρίως στην νοτιοδυτικές περιοχές της περιφερειακής μας ενότητας από την περιοχή του Ευρώπου μέχρι τα Άθυρα.

Η ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε τις μεταπογευματινές ώρες της Πέμπτης 23.6.22 προκάλεσε για ακόμη μία φορά πλημμύρες στον οικισμό του Αγίου Πέτρου, εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, μέσης και χαμηλής τάσης, προκαλώντας διακοπή ηλεκτροδότησης στον Άγιο Πέτρο η οποία συνεχίζεται και σήμερα, καθώς τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ που επιχειρούν στην περιοχή αναμένεται να επισκευάσουν τις βλάβες μέχρι το απόγευμα σήμερα.

Στις πληγείσες περιοχές επιχείρησαν εχθές συνεργεία του δήμου Παιονίας σε συνεργασία με την πολιτική προστασία της περιφέρειας και την Πυροσβεστική υπηρεσία βοηθώντας στην άντληση υδάτων σε δρόμους και σπίτια του χωριού και μετέπειτα στον καθαρισμό των δρόμων και κυρίως της κεντρικής οδικής αρτηρίας.

Δυστυχώς εκτεταμένες ζημιές, λόγω της χαλαζόπτωσης, είχαμε και σε καλλιέργειες της περιοχής.

Μάλιστα ετούτη την ώρα με εντολή του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτή Κιλκίς Γεωργίου Γεωργαντά κλιμάκιο του ΕΛΓΑ συνοδευόμενο από τον αντιδήμαρχο της ενότητας και επικεφαλή των δημοτικών επιχειρήσεων Γεώργιο Δουλκερίδη πραγματοποιεί αυτοψία στην περιοχή της καταστροφής και θα ακολουθήσει η σχετική αναγγελία, έτσι ώστε να αποζημιωθούν στην συνέχεια οι παραγωγοί που έχουν πληγεί από την θεομηνία, ενώ σε λίγη ώρα ο υπουργός θα βρίσκεται ο ίδιος στην πληγείσα περιοχή.

Έντονα καιρικά φαινόμενα, ηπιότερης όμως ένταση, είχαμε και σε άλλες περιοχές του νομού μας, όπως στην περιοχή των Κάτω Αποστόλων, όπου η αποκατάσταση των ζημιών, κυρίως στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ήταν ευκολότερη και γρηγορότερη και οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί από εχθές, όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο υπεύθυνος της ΔΕΗ Χρήστος Καραθόδωρος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]