Κοινωνία

Πλούσια η εκπαιδευτική δραστηριότητα του κέντρου κοινωνικής στήριξης Κιλκίς

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του κέντρου κοινωνικής στήριξης Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα επισκέψεις σε διαφόρους χώρους.
Ετσι την Παρασκευή 24.10.14 οι ωφελούμενοι των εργαστηρίων του ΚΚΣ και οι εκπαιδευτές τους επισκέφτηκαν τα «Χειροποίητα της Μάρθας» στη Μεγάλη Βρύση. Πρόκειται για ένα εργαστήριο παρασκευής χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων. Η ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου, Μάρθα Νικητίδου ξενάγησε τα παιδιά στον χώρο δείχνοντάς τα το παρασκευαστήριο, το στεγνωτήριο, τον ξυλόφουρνο άλλα και ζητώντας τα να συμμετάσχουν ενεργώς στην όλη διαδικασία της παρασκευής των προϊόντων ζυμώνοντας τα ίδια και ανοίγοντας φύλλο με τον πλάστη.
Την Τετάρτη 12.11.14 οι ωφελούμενοι του κέντρου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ενημερωθούν από τον διευθυντή Οδυσσέα Φραγγελάκη, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους του 2ου ΕΠΑΛ/1ο ΣΕ Κιλκίς για τα εργαστήρια της ηλεκτρολογίας, πληροφορικής-ηλεκτρονικής, οικονομίας και διοίκησης, μηχανολογίας, οχημάτων και κτιριακών έργων, τεχνολογίας τροφίμων και γεωπονίας. Μάλιστα τέθηκε το ζήτημα συνεργασίας των ωφελουμένων του ΚΚΣ και των μαθητών σε ότι αφορά στο εργαστήρι φυτικής παραγωγής το οποίο διαθέτει το κέντρο κοινωνικής στήριξης. Πολύ σημαντική κρίνεται και για την κοινωνική ένταξη-ενσωμάτωση των ωφελουμένων η αλληλεπίδρασή τους με ομάδες μαθητών κοινών ενδιαφερόντων.
Την Παρασκευή 14.11.14 ομάδα ωφελουμένων επισκέφτηκε την «Τέχνη» όπου ο γλύπτης Βασίλης Παυλής έδειξε στους ωφελουμένους τεχνικές γλυπτικής χαράζοντας τον πωρόλιθο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι ωφελούμενοι καθώς και οι ίδιοι χρησιμοποιούν τον πηλό στο εργαστήρι της κεραμικής.
«Η φιλοξενία όλων όσων επισκεφτήκαμε ήταν ιδιαίτερα θερμή ενώ με πολύ επεξηγηματικό και πολύ κατατοπιστικό τρόπο έδωσαν πληροφορίες για τα εργαστήριά τους, τις τεχνικές τους και την δουλειά τους», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα