Πολιτική

«Ο κ. Πλωμαρίτης εκτελεί σχέδιο που προβλέπει κλείσιμο του Γ.Ν.Κιλκίς»

Την οργισμένη αντίδραση της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η μείωση του φετινού προϋπολογισμού του νοσοκομείου Κιλκίς κάτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ την στιγμή που γιά τα άλλα έξι της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Κ.Μακεδονίας στην οποία αυτό υπάγεται, οι προϋπολογισμοί είναι αυξημένοι!

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Μετά και την πρόσφατη ανοικτή γενική συνέλευση της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ), που πραγματοποιήθηκε στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς καταδεικνύεται με τον πλέον ζοφερό τρόπο η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος της υγείας γενικότερα και το νοσοκομείο Κιλκίς ειδικότερα, ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όλες οι δομές υγείας της χώρας λυγίζουν υπό το βάρος των δραματικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υγειονομικό υλικό, κατάσταση η οποία επιδεινώθηκε επί των ημερών του κ. Τσίπρα. Έπειτα από την γελοία και καταστρεπτική διαπραγμάτευση και την πρώτη περίοδο ακυβερνησίας της χώρας που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους με το κατ’ επέκταση άδειασμα των ταμείων των κρατικών οργανισμών, τα νοσοκομεία έφθασαν στα όρια τους.

Πλέον και μετά την πρόσθετη επιβάρυνση που προκαλούν τα αυξημένα κύματα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στο τόπο μας, η λειτουργία των δύο νοσοκομείων του νομού βασίζεται αποκλειστικά στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων.

Οι ευθύνες όμως για τη σημερινή οικτρή κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο. Η χειρότερη πολιτική ηγεσία που έχει περάσει ποτέ από το Υπουργείο Υγείας με ανθρώπους ιδεοληπτικούς και επικίνδυνους που το μόνο πράγμα που έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι να αφήσουν ακέφαλα τα νοσοκομεία όλης της χώρας για τρεις ολόκληρους μήνες, εκφράζεται στην Μακεδονία μέσω της διοίκησης της 4ης υγειονομικής περιφέρειας και τον διοικητή Ευστράτιο Πλωμαρίτη.

Φαίνεται πως ο διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία υπάγεται διοικητικά και το δικό μας γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, έχει εκπονήσει και εκτελεί σχέδιο υποβάθμισης αν όχι κλεισίματος του νοσοκομείου μας.

Ενώ πέρυσι όπως και όλες τις προηγούμενες χρονιές ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου ήταν ήδη στενός και η χρονιά βγήκε μεν αλλά δύσκολα, φέτος ο κ. Πλωμαρίτης ήρθε και τον μείωσε ακόμη περισσότερο.
Ενώ όλα τα νοσοκομεία της Μακεδονίας είδαν μια αύξηση στους προϋπολογισμούς για το 2016 σε σχέση με το 2015 όπως ενδεικτικά φαίνεται και στον παρατιθέμενο πίνακα, το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς το οποίο δέχεται αγόγγυστα όλο τον όγκο των περιστατικών από τους προσφυγικούς καταυλισμούς, και ενώ οι υπηρεσίες (εγγράφως) και οι ιατροί του νοσοκομείου φώναζαν ήδη από πέρυσι ότι ο προϋπολογισμός δεν επαρκεί λόγω των υπερβολικά πολλών προσερχόμενων ασθενών από τα σημεία φιλοξενίας, ο κ. Πλωμαρίτης ο οποίος συμμετέχει και εισηγείται στο ΚΕΣΥΠΕ (κεντρικό συμβούλιο υγειονομικών περιφερειών) το οποίο αποφασίζει για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, μείωσε τον προϋπολογισμό του Γ.Ν. Κιλκίς κατά 40% !

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 4ης ΥΠΕ 2015 2016
ΑΧΕΠΑ 25.650.072,00 30.656.892,00
ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ 27.539.528,00 35.798.789,00
Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ –Γ.Ν.Κ.Υ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ 3.806.877,00 2.755.657,00
Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ 7.044.474,00 7.447.466,00
Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ 6.849.406,00 7.282.298,00
Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ 15.115.925 16.296.436,00
Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 31.188.092,00 37.327.253,00

Ενώ ήξερε ο Υπουργός και ο κ. Πλωμαρίτης ότι ο νομός μας θα γίνει χώρος υποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσφύγων, εκείνοι αντί να ενισχύσουν, μείωσαν τη χρηματοδότηση του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς!

Ενώ ο κ. Πλωμαρίτης επιχαίρει στα τηλεοπτικά κανάλια ότι αύξησαν τον προϋπολογισμό της υγείας κατά τριακόσια εκατομμύρια ευρώ, έρχεται και περικόπτει πάνω από ένα εκατομμύρια ευρώ την χρηματοδότηση του νοσοκομείου Κιλκίς. Πού τα δίνετε τα λεφτά αν όχι στο νοσοκομείο που υποφέρει περισσότερο από όλα στη χώρα;

Η υποχρηματοδότηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη υλικών, την μη συντήρηση των μηχανημάτων και γενικότερα την επισφαλή λειτουργία του ιδρύματος.
Εάν αυτό δεν είναι εγκληματική και επικίνδυνη πολιτική, πώς αλλιώς λέγεται κύριε Πλωμαρίτη;
Εάν δεν επιχειρείτε να κλείσετε οριστικά και ντε φάκτο το νοσοκομείο Κιλκίς, πείτε μας πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την πολιτική σας;

Πέρα από την υποχρηματοδότηση, ο κ. Πλωμαρίτης ο οποίος είναι και διοικητικά και πολιτικά υπεύθυνος πλέον για το νοσοκομείο Κιλκίς μιας και ο ίδιος εισηγήθηκε την αποπομπή των διοικητών, δεν φροντίζει καν για την επαρκή του στελέχωση σε προσωπικό κυρίως ιατρικό και παραϊατρικό.

Η παιδιατρική κλινική έχει μείνει με μόλις δύο ιατρούς και αυτό συμβαίνει ενώ είναι γεμάτη από παιδάκια, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί όπως και άλλα τμήματα κομβικά για την λειτουργία του νοσοκομείου.
Προτείνουμε την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου κατά τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ αρχικά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Επίσης την άμεση πλήρωση με ιατρικό προσωπικό των κλινικών «αιχμής», με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας μέχρι την τοποθέτηση μόνιμων ή επικουρικών ιατρών. Αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα είτε μέσω της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Κύριε Πλωμαρίτη, είστε προσωπικά, πολιτικά και διοικητικά υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς και κάθε ενέργεια ή παράλειψη σας έχει άμεση επίπτωση στις ζωές των πολιτών.
Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να πράξετε τα δέοντα για να αποφευχθεί το κλείσιμο του νοσοκομείου Κιλκίς και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Περισσότερα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δείτε ακόμα

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]

“Συντροφικά” στηρίγματα

Λίγο  μεγαλύτερη προσοχή σύντροφοι περιφερειακοί υποψήφιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι όπως αδιακρίτως παίρνετε τηλέφωνα μέσω των “συντροφικών” βουλευτικών καταλόγων έχουμε […]