Κοινωνία

Πλήθος κόσμου προσήλκυσε η θεσμική εθελοντική αιμοδοσία του ΕΕΣ Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία διενεργήθηκε την Κυριακή 8.5.16, στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία του τοπικού τμήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εν λόγω εθελοντική αιμοδοσία, που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, προσήλκυσε για ακόμη μια χρονιά μεγάλο αριθμό αιμοδοτών και πλήθος κόσμου, μικρών και μεγάλων, που θέλησαν να συμμετάσχουν στην μεγάλη «Γιορτή Αγάπης» όπου φέτος ενισχύθηκε με μία ξεχωριστή δράση σε συνεργασία με τον σύλλογο αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του τμήματος, ενημέρωναν το κοινό  για τη δωρεά μυελού των οστών, εφαρμόζοντας παράλληλα δειγματοληψία σάλιου στους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς δότες.

Ο Eρυθρός Σταυρός του Κιλκίς έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη τράπεζα αίματος, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα να εξυπηρετούνται καθημερινώς πολίτες, που έχουν άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, «πάντοτε με αρωγό και συνοδοιπόρο  τον κόσμο που ανταποκρίνεται πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε κάλεσμα», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

Ευχαριστήριο

Για το λόγο αυτό το τοπικό τμήμα ΕΕΣ ευχαριστεί  θερμά :

– Όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που αφιέρωσαν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους προσφέροντας αίμα, καθώς και  το ιατρονοσηλευτικό  προσωπικού του σταθμού αιμοδοσίας του ΓΝ Κιλκίς για την συνεργασία τους.

– Το  δήμο Κιλκίς (αντιδημαρχία πολιτικής προστασίας & πρασίνου, αντιδημαρχία τεχνικών έργων) για τη διαμόρφωση του χώρου της αιμοδοσίας.

– Τους καλλιτέχνες  Φώτη Ζάικο, Κυριάκο Τάντση, Κώστα Παπαδόπουλο, Θεόδωρο Σαχπεκίδη, Γιώργο Γεωργό, Γιώργο Κωσταντά και Ιάκωβο Βαλουκτσή  που πλαισίωσαν μουσικώς την εκδήλωση αφιλοκερδώς.

– Όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που με ευγένεια προέβαλαν την εθελοντική αιμοδοσία επί σειρά εβδομάδων.

– Τα κρεοπωλεία Βαταμίδη, Κούπενου, Κουραλίδη, Νικολαΐδη, Στρατηγούση, καθώς και την βιομηχανία εμπορίας κρεάτων Κιουρτσίδη για την ευγενική προσφορά κρεάτων .

– Τους Αμαλία Διαλλινά, Παναγιώτη Καβατζικλή, το αρτοποιίο «Αρτοπινελιές», τον πολιτιστικό σύλλογο Μεγάλης Βρύσης, το αρτοζαχαροπλαστείο «Γλυκές Αλχημείες», το  φούρνο του Παντελή καθώς και όλους τους εθελοντές, που συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Νέοι… ούτε για δείγμα!

Μνημόσυνο σε χωριό του νομού, με τον εφημέριο ιερέα να συνοδεύεται στην τελετή από δύο ηλικιωμένους… άνω των 80! Νέοι […]