Πολιτική

Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στην «Καρίνα», ζητεί το ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος Σάκη Βαρδαλή επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του εργοστασίου «Καρίνα» στην βιομηχανική περιοχή Ν.Σάντας.
«Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2.6.15 έπειτα από τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ και μπροστά στο γεγονός ότι τα προβλήματα των εργαζομένων του εργοστασίου συνεχίζονται», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, που συνεχίζει ως εξής: «Από τη μία η εργοδοσία συνεχίζει να μην καταβάλει τα δεδουλευμένα μηνών, ενώ προσπαθεί να καταφύγει στον πτωχευτικό κώδικα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικά οι εργαζόμενοι να μην πάρουν ούτε ευρώ. Από την άλλη η κυβέρνηση δε λέει κουβέντα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, μιας και ακόμα δεν έχει απαντήσει στις σχετικές δύο ερωτήσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή».
ΚΑΡΙΝΑ
Ο Σ.Βαρδαλής, αφού ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και τις σκέψεις των εργαζομένων για τα επόμενα βήματά τους, τόνισε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και ότι θα παλέψει στην κατεύθυνση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργατών και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους. Εξήγησε ταυτόχρονα ότι η οριστική λύση για τους εργαζόμενους βρίσκεται στην οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, όπου η οικονομία θα σχεδιάζεται κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με το λαό ιδιοκτήτη των μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγεται.
Ακόμα σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στην «Καρίνα» έχουν αποκτήσει πολύτιμη πείρα, ώστε να βγάλουν συμπεράσματα και να μην μπουν σε διλήμματα που είναι ξένα προς τα συμφέροντά τους. Εξήγησε ότι δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τις θυσίες στην λογική της μείωσης του χρέους (που δεν είναι δικό τους), της υπογραφής συμφωνίας (που δεν θα είναι σε όφελός τους), της ανάπτυξης (που θα είναι μόνο για το κεφάλαιο) κ.τ.λ., αλλά ότι πρέπει να χαράξουν το δικό τους αυτοτελή δρόμο, με σημαία τα δικά τους συμφέροντα».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]