Αγροτικά

Πληρώθηκαν τα ποιοτικά πριμ γιά το σκληρό σιτάρι

Ολοκληρώθηκε χθες η πληρωµή για τα ποιοτικά πριµ του άρθρου 68 για το 2014, τελευταία χρονιά που χορηγούνται µε αυτήν την µορφή, µετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων, που άνοιξαν το δρόµο προς το ταμείο. Για το σκληρό σιτάρι η ενίσχυση ανέρχεται στα δέκα ευρώ το στρέµµα κατά τι αυξηµένη από πέρυσι που κυµάνθηκε στα 9,5 ευρώ το στρέµµα και για το ελαιόλαδο στα 11 ευρώ το στρέµµα, µισό ευρώ λιγότερα από τα περσινυά.
Αντίστοιχα, µε µικρή καθυστέρηση στην παράδοση της σχετικής δισκέτας των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα Πειραιώς ολοκληρώθηκε και η πίστωση των λογαριασµών των βοοτρόφων των ορεινών και µειονεκτικών περιοχών µε το συνολικό ποσό των 13.600.000 ευρώ. Βάσει απόφασης, η πρόσθετη ενίσχυση ανά επιλέξιµη µοσχίδα αναπαραγωγής κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης (μέτρο 3) ανέρχεται στα 190 ευρώ από 195 ευρώ πέρυσι και η συµπληρωµατική στα 90 ευρώ, στα ίδια µε πέρυσι. Αντίστοιχα, στα 60 ευρώ, από 62 ευρώ πέρυσι, καθορίζεται η πρόσθετη ενίσχυση ανά επιλέξιµη θηλάζουσα αγελάδα και στα 37 ευρώ, από 39 ευρώ πέρυσι – η συµπληρωµατική ενίσχυση ανά επιλέξιµη θηλάζουσα αγελάδα.
Σηµειώνεται, ότι στις παραπάνω ενισχύσεις δεν περιλαµβάνεται το ποιοτικό πριµ για το αιγοπρόβειο κρέας, για το οποίο, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές, δεν υπήρχε σχετική απόφαση ούτε κάποια επίσηµη ανακοίνωση για σχετική πληρωµή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]