Γενικά

«Πλημμύρα» στο Πρωτοδικείο μετά την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης

AΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν πέρασε ούτε ένα τριήμερο από την εκεί επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Χαραλάμπους Αθανασίου, που είδε και… “έφριξε”, όπως τονιζόταν χαρακτηριστικώς στον τίτλο του σημερινού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος, της “Ημερησίας”, και ο χώρος των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης κατέστη εντελώς ακατάλληλος γι’ αυτές!
Αιτία, μία σοβαρή υδραυλική βλάβη στο πρώτο όροφο την Τετάρτη 14.5.14, εξ αιτίας της οποίας το κτίριο κυριολεκτικώς πλημμύρισε από αυτόν μέχρι μέρος του ισογείου!
Από την ανεξέλεγκτη ροή του νεού προκλήθηκαν ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, χαρτικά και διάφορα χρηστικά αντικείμενα, επιδεινώντας τις ήδη προ πολλού επιεικώς άθλιες συνθήκες εργασίας, κατά μείζονα λόγο κατά την παρούσα συγκυρία της διενέργειας τριών διαφορετικών εκλογών!
Το ευτύχημα είναι, ότι δεν υπέστησαν ζημιές οι χώροι φύλαξης φακέλλων, εγγράφων και λοιπού υπηρεσιακού υλικού, ενώ από την πλημμύρα “γλύτωσε” και η αίθουσα ακροάσεων, ώστε να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το ήδη “βαρύ” ψυχολογικό κλίμα ανάμεσα στους δικαστικούς λειτουργούς, το υπαλληλικό προσωπικό και τους λοιπούς υπηρέτες της Δικαιοσύνης.
Αμέσως μόλις έλαβε γνώση του συμβάντος ο βουλευτής Κιλκίς, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς πάντα παρών στην “πρώτη γραμμή” της “μάχης” για την στέγαση των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης σε χώρο αντάξιο της λειτουργίας και του ρόλου των, έσπευσε να εκφράσει εμπράκτως την συμπαράστασή του, διαβεβαιώνοντας για άμεση κάλυψη του όποιου απαιτούμενου κόστους προσωρινής αποκατάστασης και συγχρόνως για περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών, όσον αφορά στην μετεγκατάστασή τους στο κτίριο του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου Κιλκίς.
Σχολιάζοντας το γεγονός, ο δικηγόρος Κιλκίς και πρόεδρος της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Κιλκίς της ΝΔ Τριαντάφυλλος Πέτρογλου δήλωσε χαρακτηριστικώς:
“Αν αυτό συνέβαινε την Κυριακή, που ήταν εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, ή αν αυτός ερχόταν εδώ την Τετάρτη, δηλαδή την ημέρα της πλημμύρας, τότε το θέμα θα ήταν η άμεση αλλαγή όχι της κατεστραμμένης υδραυλικής εγκατάστασης, αλλά… της κτιριακής εγκατάστασης”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]