Πολιτική

Τα φλέγοντα θέματα του δήμου Παιονίας στην ΚΕΔΕ

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στην έκτακτη γενική συνέλευση της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στην Αθήνα, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων γιά φλέγοντα ζητήματα του δήμου Παιονίας.

Τη Δευτέρα 30.12.15 ο κ. Γκουντενούδης συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κο Ανδρέα Γκουγκουλή, και του εξέθεσε προφορικά και εγγράφως δύο σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον δήμο Παιονίας.

Το πρώτο σχετιζόταν με τις θεομηνίες και τις πλημμύρες εξ αιτίας των οποίων Παιονία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπήρξε αναφορά από τον δήμαρχο στις εκτεταμένες ζημιές και φθορές του οδικού και αγροτικού δικτύου και τονίστηκε η ανάγκη βοήθειας από το υπουργείο.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την αντικατάσταση του δημοτικού στόλου οχημάτων και τις ενέργειες στις οποίες οφείλει να προβεί το υπουργείο συνδράμοντας στην προσπάθεια του δήμου. Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα των ανείσπρακτων προστίμων που αφορούν σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στην ΠΑΘΕ.

Αργότερα ο κ. Γκουντενούδης είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής Βασίλειο Παπαδόπουλο. Το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και η ανάγκη άμεσων ενεργειών του κρατικού μηχανισμού. Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε να ενισχύσει οικονομικά στο άμεσο μέλλον τον δήμο ώστε να αντεπεξέλθει σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα και φροντίδα της περιοχής της Ειδομένης.

Την Τρίτη, 1.12.15 από το βήμα της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Παιονίας, ενημέρωσε του δημάρχους για την έκρυθμη κατάσταση στην Ειδομένη και έλαβε δεσμεύσεις από το σώμα για στήριξη του δήμου Παιονίας σε κάθε επίπεδο.

«Η λήξη των εργασιών της συνέλευσης συνοδεύτηκε από την έγκριση ψηφίσματος που προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στην υποχρηματοδότηση και χαρακτηριστική απαξίωσή της ως θεσμό ενώ οι διεκδικήσεις των δήμων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το πάγωμα μειώσεων της χρηματοδότησης των δήμων, την άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και την απελευθέρωση προσλήψεων στους ΟΤΑ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]