Γενικά

Καθορίσθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της εμποροπανήγυρης τον Σεπτέμβριο

Στο πλαίσιο δεσμεύσεών της για την αναβάθμιση του ιστορικού θεσμού της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς η υπό τον Δημήτρη Σισμανίδη δημοτική αρχή παρουσίασε σχέδιο κανονιστικής απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς κατά την συνεδρίασή του την Δευτέρα 20.7.15, βάσει του οποίου οργανώνονται καλύτερα οι χωροταξικές λειτουργίες της φετινής εμποροπανηγύρεως, βελτιώνεται η συνολική της εικόνα, επιδεικνύεται η κοινωνική διάσταση του δήμου με χαμηλότερα τέλη χρήσης των εκθεσιακών χώρων στους εμπόρους και εκθέτες εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, λαμβάνεται πρόνοια για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,για ζητήματα καθαριότητας και υγειονομικών ελέγχων, με εποπτεύουσα αρχή επταμελή δημοτική επιτροπή.

Η φετινή εμποροπανήγυρις θα λειτουργήσει στον καθιερωμένο χώρο του Δημαρχείου Κιλκίς και στις πέριξ οδούς και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον κανονισμό που εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρόδρομος Πεντζερετζής και υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς οι «ζώνες» λειτουργίας της καθορίζονται ως εξής:

Εμπορικές ζώνες
 Αρχή Γ. Καπέτα μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Αμπέλων. Στα σημεία εισόδου Δημαρχείου και δημοτικών κτηρίων απαγορεύεται η έκθεση προϊόντων για να διευκολύνεται η πρόσβαση των δημοτών προς τις υπηρεσίες αυτών.
 Οδός Τσιρογιάννη από διασταύρωση με οδό Ν. Παναγιώτου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Παπαθεοφίλου
 Από την αρχή της οδού Μοσκώφ μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Θεσσαλονίκης
 Από την οδό Παπαθεοφίλου (διασταύρωση με οδό Τσιρογιάννη) μέχρι την οδό Μοσκώφ
 Από την οδό Στρωμνίτσης διασταύρωση με οδό Δημάδη μέχρι την οδό Γ. Καπέτα
 Από την οδό Μεσημβρίας διασταύρωση με Δημάδη μέχρι την οδό Γ. Καπέτα
 Από την αρχή της οδού Θεσσαλονίκης μέχρι την οδό Ν. Παναγιώτου.
Στην οδό της 21ης Ιουνίου από την διασταύρωση με την οδό Σόλωνος μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου καθώς και στην οδό Τσιρογιάννη από το ύψος της οδού Πολυτεχνείου έως την οδό Ν. Παναγιώτου επιτρέπεται η συμμετοχή των υπαρχόντων καταστημάτων με ίδιες προθήκες πώλησης προϊόντων ως επίσης και η συμμετοχή των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Ζώνες ψυχαγωγίας
 Πλατεία δημαρχείου η οποία θα διατεθεί ως εκθεσιακός χώρος σε φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του δήμου και του νομού
 Πλατεία Ειρήνης η οποία θα διατεθεί για παιδικά παιχνίδια – φουσκωτά
 Οδός Αμπέλων όπου θα εγκατασταθεί λούνα – παρκ.

Ζώνες εστίασης
 Στο χώρο της οδού Καλούδη από Γ. Καπέτα μέχρι τη συνάντησή της με την οδό Θεσσαλονίκης
 Αρχή οδού Θεσσαλονίκης έως οδό Ν. Παναγιώτου
 Οδός Τσιρογιάννη από οδό Γ. Καπέτα έως οδό Ν. Παναγιώτου.

Ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις η οδός της 21ης Ιουνίου από την διασταύρωση με Σόλωνος μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου και η οδός Τσιρογιάννη από το ύψος της οδού Πολυτεχνείου έως την οδό Ν. Παναγιώτου θα είναι κλειστές από τις 19.00 έως τις 24.00 καθ όλη την διάρκεια της εμποροπανηγύρεως.

Με ευθύνη του δήμου θα τοποθετηθούν τέσσερις χημικές τουαλέτες στην πλατεία δημαρχείου και άλλες δύο, μία στην οδό Αμπέλων και μία στη συμβολή των οδών Γ. Καπέτα και Κύπρου. Για προληπτικούς επίσης λόγους θα ζητηθεί αρμοδίως η παρουσία ασθενοφόρου και πυροσβεστικού οχήματος τα οποία θα βρίσκονται στο χώρο της εμποροπανηγύρεως.

Οι θέσεις της εμποροπανηγύρεως είναι 200 με διάσταση κατά το μέγιστο 8Χ2 τ.μ.

Τα τέλη της φετινής εμποροπανηγύρεως για τους εκθέτες μειώνονται σημαντικά μετά από εισήγηση του δημάρχου Κιλκίς που έγινε αποδεκτή, δοθείσης της επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης και της έμπρακτης διάθεσης στήριξης των εμπόρων και εκθετών που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρι.

Για την εύρυθμη λειτουργία της εμποροπανηγύρεως 2015 ορίστηκε επταμελής δημοτική επιτροπή συγκροτημένη από τους δημοτικούς συμβούλους Νικόλαο Στανημερόπουλο ως πρόεδρό της με πρόταση του δημάρχου Κιλκίς, Γεώργιο Μπαλάσκα και Γεώργιο Ζώτο, εκπρόσωπο του επιμελητηρίου Κιλκίς και του συλλόγου μικροπωλητών λαϊκών αγορών και από δύο δημοτικούς υπαλλήλους.

Συμπληρωματικά καθήκοντα της δημοτικής επιτροπής εμποροπανηγύρεως, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί να συνεδριάζει εκτάκτως εφ’ όσον ανακύπτουν προβλήματα στην λειτουργία της, είναι η αξιολόγηση των αιτήσεων των εκθετών και η διενέργεια κλήρωσης για τη διάθεση των εκθεσιακών χώρων.

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα