Γενικά

ΠΚΕΕΥΕ: Ένα στρατιωτικό κέντρο που φέρνει κοντά διαφορετικούς κόσμους και προβάλλει το Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29.1.19 στο στρατόπεδο «Παπαθεοφίλου» της Κρηστώνης εκδήλωση με την ευκαιρία της εικοστής επετείου από ιδρύσεως του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ).

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο διοικητής συνταγματάρχης Ελευθέριος Καλλές όπου μεταξύ άλλων, τόνισε τη διαρκή προσφορά του κέντρου στην διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, και του ΟΗΕ, μέσω της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης, συμβάλοντας αποφασιστικά στην προβολή της χώρας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθησε χαιρετισμός του υποδιοικητή συνταγματάρχη Νικολάου Αραμπατζή. Στην συνέχεια επιτελής παρουσίασε την οργάνωση και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ ο οποίος ευλόγησε και τον πλακούντα για το έτος 2019, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώην διοικητές και στελέχη εν αποστρατεία που υπηρέτησαν στο κέντρο, ο πρόεδρος του παραρτήματος Κιλκίς της ενώσεως απόστρατων αξιωματικών Στρατού Ξηράς, καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων και οργανισμών.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο διοικητής του ΓΕΕΘΑ/Β Κλάδου/Β2, ταξίαρχος Ευγένιος Κωνσταντίνος, ο διοικητής της 71 Α/Μ ταξιαρχίας Πάρις Καπραβέλος, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ρωσίας και ο διοικητής της SEEBRIG.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), ιδρύθηκε με υπουργική απόφαση το Νοέμβριο του 1998, ως οργανική μονάδα του ΓΕΕΘΑ επιπέδου συγκροτήματος, αρχικά με έδρα το στρατόπεδο «Χατζηιωάννου» στην Νέα Σάντα και από 09 Ιουλίου 1999, στην παρούσα θέση στο στρατόπεδο «Παπαθεοφίλου», της Κρηστώνης, όπου και μετεγκαταστάθηκε.

Την λειτουργία του είχε εγκαινιάσει ο τότε διοικητής του Β Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας, μετέπειτα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΑΓΕΣ).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]