Γενικά

Πιθανή και τέταρτη δίωξη εναντίον αστυνομικού στην πολύκροτη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και λαθραίων τσιγάρων

Στους ρυθμούς της σοκαριστικής υπόθεσης διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομικής διεύθυνσης του Κιλκίς, αλλά και των λοιπών συλληφθέντων για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και λαθραίων τσιγάρων κινείται τις τελευταίες από άκρου σε άκρου της η κοινωνία του Κιλκίς.

Όχι μόνον διότι στις υποθέσεις εμπλέκονται απλά και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας αλλά κυρίως διότι αφορούν την κορυφή της τοπικής ηγεσίας και έλκουν την καταγωγή τους από το Κιλκίς.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα πιθανότατα θα προστεθεί στους υπό κατηγορία αστυνομικούς ένας ακόμη συνάδελφος τους (οι πληροφορίες τον θέλουν να σχετίζεται και με τον τομέα της αυτοδιοίκησης του Κιλκίς), ο οποίος δεν προσήχθη σήμερα στις εισαγγελικές αρχές Κιλκίς, όπως οι υπόλοιποι τρείς, για να του απαγγελθεί κατηγορία, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας το αδίκημα για το οποίο θα του απαγγελθεί κατηγορία δεν εμπίπτει σε αυτά της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς υψηλόβαθμος αστυνομικός κατάφερνε να μην κινεί υποψίες, ωστόσο, έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες σε βάρος του.

Συνολικά από την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για τον εντοπισμό της σπείρας, σημειώθηκαν 13 συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση οδήγησε στην εξάρθρωση ενός τεράστιου κυκλώματος το οποίο ενέχεται σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και λαθρανασκαφών, σε λαθρεμπόριο τσιγάρων ακόμα και στην διακίνηση πλαστών διαβατηρίων και άλλων εγγράφων σε μη νόμιμους μετανάστες.

Το κύκλωμα πραγματοποιούσε έρευνες για εντοπισμό χρυσού και αρχαίων αντικειμένων με ανιχνευτές μετάλλων και πραγματοποιούσε συστηματικά λαθρανασκαφές σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την Δευτέρα για την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς η επιχείρηση και οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, ενώ προθεσμία έλαβαν μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουλίου για να απολογηθούν από την Εισαγγελέα του Κιλκίς, καθώς η πολυσέλιδη δικογραφία ανέρχεται σε 5500 σελίδες.

Οι συλληθφέντες αστυνομικοί οδηγήθηκαν σε κρατητήρια στην Θεσσαλονίκη ενώ οι πολίτες μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διευθυνση Κιλκίς και στην Παιονία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]