Στο χορωδιακό φεστιβάλ Θάσου η χορωδία του Πολυπέτρου

Πολιτισμός /

polypetro2
Στην 31η χορωδιακή συνάντηση του δήμου Θάσου στον Λιμένα Θάσου έλαβε μέρος την Παρασκευή 22.8.14 η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου.
Η χορωδία εξαιρετική εμφάνιση, εφάμιλλη των άλλων χορωδιών που συμμετέσχαν όπως του «Αμύντα» Αμυνταίου, της «Θρακικής Εστίας Πτολεμαΐδας» του δήμου Εορδαίας, της Θρακικής Εστίας Καβάλας, του δήμου Ν. Ζίχνης Σερρών και του δήμου Θάσου. Συνεργάτης του «Μ» και της «Η», που παρέστη στην εκδήλωση, σημειώνει:
«….Η ποιοτική αυτή εξέλιξη της χορωδίας Πολυπέτρου δεν είναι καθόλου τυχαία. Αναμφισβήτητα οφείλεται σε αντικειμενικούς παράγοντες όπως την συνοχή των μελών της που επιτεύχθηκε στα 12 χρόνια λειτουργίας της, στην αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι και στην επιμονή τους να κρατήσουν τη χορωδία όταν παρουσιάζονται δυσκολίες. Επίσης, στο αμέριστο ενδιαφέρον των διοικήσεων και στην επιτυχή επιλογή των μουσικοδιδάσκαλων που δίδαξαν και ιδιαίτερα του Αντώνη Παπαδόπουλου, που τα τελευταία οκτώ χρόνια διευθύνει την χορωδία…».
Κατά την διήμερη παραμονή τους στην Θάσο τα μέλη της χορωδίας και οι φίλοι που τους ακολούθησαν επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο, τον παραδοσιακό οικισμό Παναγία με την ομώνυμη μεταβυζαντινή εκκλησία της και τέλος έκαναν το μπάνιο τους στην Σκάλα Ποταμιάς.
Οι εκδρομείς είχαν την τύχη να συνοδευθούν από τον γνωστό Πολυπετριανό λαϊκό ερμηνευτή Γιάννη Κύρου, ο οποίος τους ψυχαγώγησε κατά την διάρκεια του ταξιδιού τραγουδώντας τους επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου αλλά και με το μοναδικό πηγαίο χιούμορ που διαθέτει.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα