Πολιτική

«Πυρά» ΚΚΕ για την συμμετοχή του βουλευτή της Χ.Α.

Επίθεση κατά της περιφερειακής ενότητας και διαφόρων φορέων, με αφορμή την παρουσία του βουλευτή Κιλκίς της Χρυσής Αυγής κ. Χατζησάββα σε εκδηλώσεις τους εξαπέλυσε η τομεακή (νομαρχιακή) επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Την κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής φαίνεται οτι αξιοποίησε η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς για να την νομιμοποιήσει στην λαϊκή συνείδηση, μιας και ανάμεσα σ’ όλους τους άλλους κάλεσε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και τον βουλευτή Κιλκίς του φασιστικού μορφώματος.

Βεβαίως, αυτό το δίμηνο κι άλλοι, όπως η ΕΠΣ Κιλκίς και η σχολή ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού, έχουν προσκαλέσει του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις τους.

Φαίνεται, οτι καθόλου δεν τους απασχολεί το ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι υμνητές του Χίτλερ, οπαδοί του Μεταξά, της χουντικής δικτατορίας και των ταγματασφαλιτών και πολιτικοί απόγονοί τους . Φαίνεται οτι καθόλου δεν τους απασχολεί, επίσης, ότι είναι φορείς μιας αντιδραστικής ιδεολογίας που χωρίζει τους ανθρώπους με βάση το αίμα, την φυλή και το χρώμα, σπέρνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο, ούτε ότι βρίσκεται συνεχώς και σταθερά απέναντι από το λαϊκό κίνημα, απέναντι από κάθε εργάτη ο οποίος οργανωμένα, συλλογικά και ταξικά πάει να σηκώσει κεφάλι απέναντι στα μονοπώλια και τους εκμεταλλευτές του.

Όλοι όσοι νομιμοποιούν με την στάση τους την παρουσία της Χρυσής Αυγής, μέσω του βουλευτή της στο Κιλκίς, φέρουν σοβαρές ευθύνες γιατί νομιμοποιούν το φασισμό, γιατί φέρνουν σε επαφή εκπροσώπους μιας φασιστικής, ναζιστικής, ρατσιστικής και εγκληματικής οργάνωσης με τη νεολαία του τόπου μας.

Ο λαός του Κιλκίς έχει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του τις εγκληματικές ενέργειες των πολιτικών προγόνων των χρυσαυγιτών, τις δολοφονίες, τις καταδόσεις, τις εκτελέσεις κ.ά. Αυτή την ιστορική πραγματικότητα καλείται σήμερα να μεταφέρει στη νέα γενιά του τόπου μας και να τη συνδέσει με τη σημερινή στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και τις λαϊκές ανάγκες, αναδεικνύοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, του καπιταλισμού που σαπίζει, το μακρύ χέρι των αφεντικών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία του νομού να απομονώσουν οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή, να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και το φασισμό που μόνο σκοπό έχουν την υποταγή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και στέλνει τον λαό στην εξαθλίωση. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα που υλοποιούν αυτή την πολιτική, δέχονται να καταθέτουν από κοινού στεφάνια και να παραβρίσκονται στις ίδιες εκδηλώσεις ενώ την ίδια στιγμή να καλούν σε αντιφασιστικό αγώνα.

Ο λαός να χαράξει το δικό του δρόμο, αντιπαλεύοντας τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ των κυβερνήσεων και των κομμάτων της και επιτελώντας το ιστορικό του καθήκον να παλέψει για τη μόνη διέξοδο από τη σαπίλα του καπιταλισμού την εργατική λαϊκή εξουσία και οικονομία, τη μόνη ικανή να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα