Πολιτισμός

«Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον» του Δ.Πιπερίδη στο Κιλκίς

Την κωμωδία του Δημήτρη Πιπερίδη «Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον» θα ανεβάσει στο Κιλκίς θεατρικό σχήμα, που συγκρότησε ο ίδιος.
Η παράσταση θα δοθεί την προσεχή Παρασκευή 21.2.14, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Κιλκίς (συνεδριακό κέντρο), με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο σύλλογος γυναικών Νέας Σάντας και η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».
Το έργο ανεβάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Συμεωνίδη.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Αχιλλέας Βασιλειάδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Συμεωνίδης και Ρούλα Βασιλειάδου.

Υπόθεση
Ο Αχιλλέας, ένας φιλήσυχος Πόντιος συνταξιούχος του ΟΓΑ, ζη σ’ ένα μικρό χωριό του Κιλκίς με την σύζυγο του Κορνηλία και την υπεραιωνόβια πεθερά του Παρθένα. Απηυδισμένος από τις συνεχείς προσβολές της δύστροπης πεθεράς του, αποφασίζει μιάν ημέρα να την εκδικηθεί και αντί για το χάπι γιά το Αλτσχάιμερ της δίνει ένα… βιάγκρα. Η γριά αρχίζει να γίνεται επιθετική, να ανασύρει από το υποσυνείδητο της το καλά κρυμμένο δωσιλογικό παρελθόν της, αλλά και να… παρενοχλεί σεξουαλικώς το μισό ανδρικό πληθυσμό του χωριού! Την ίδια ώρα η Κορνηλία απαιτεί από τον ταλαίπωρο Αχιλλέα να υπογράψουν ένα «μνημόνιο οικογενειακής συνεργασίας» ώστε «να παύσει να είναι ασυνεπής ως προς τις «συζυγικές» υποχρεώσεις του». Και ως να μην έφταναν όλα αυτά, ένα πρωί εμφανίζεται απρόσκλητος στο σπίτι της οικογένειας ένας μυστηριώδης εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι άλλος από έναν δαιμόνιο γείτονα, που θέτει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο με στόχο να απαλλάξει το φίλο του Αχιλλέα από τα προβλήματά του…

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας