Αθλητισμός

Πιό μακριά η σφύρα και ο δίσκος του Απόστολου Τζαμτζή

Ο Απόστολος Τζαμτζής ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων του διασυλλογικού πρωταθλήματος ρίψεων Κ.Μακεδονίας παίδων (Κ18), οι οποίοι διεξήχθησαν το Σάββατο 13.4.24 της μεν σφυροβολίας στο προπονητήριο ρίψεων Μανδρών, της δε δισκοβολίας στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς.


Ο 17χρονος πρωταθλητής του ΓΣ Μανδρών έδωσε πρώτα το «παρών» στον αγώνα της σφυροβολίας (σφύρα 5 κιλών), πρωτεύοντας με νέα ατομική επίδοση 76,22 μέτρων, έναντι 74,90 της προηγούμενης, και υπερβαίνοντας… γιά πολλοστή φορά το όριο συμμετοχής στους πανευρωπαϊκούς αγώνες παίδων (62,50μ.).

Τις επόμενες δύο θέσεις μεταλλίων κατέλαβαν ο Δημήτρης Σούφης του ΓΣ Μανδρών, δεύτερος με νέα ατομική επίδοση 53,85 μέτρων, από 51,61μ., και ο Γιάννης Σεράκης επίσης του ΓΣ Μανδρών, τρίτος με νέα μεγάλη ατομική επίδοση 50,17 μέτρων, από 42,57μ.

Τέταρτος κατετάγη ο Γιώργος Παπαδόπουλος του Πύρρου Δήμα Λιτοχώρου με 36,27 μέτρα.

Κυρίαρχος και στην δισκοβολία

Ο Απόστολος Τζαμτζής πρώτευσε και στην δισκοβολία με 53,02 μέτρα, στην δεύτερη φορά και την οποία υπερέβη όριο συμμετοχή στους πανευρωπαϊκούς αγώνες παίδων (53μ.).


Δεύτερος κατετάγη ο Γιάννης Σεράκης του ΓΣ Μανδρών με 38,58μ., τρίτος ο Ιωσήφ Λουνής του Αίαντος Κιλκίς, με το ελπιδοφόρο για 16χρονο 34,90μ. στην «παρθενική» εμφάνισή του σε επίσημους αγώνες, και τέταρτος ο Δημήτρης Σούφης με 31,06μ.

Ο πρώτος με κλωβό

Ο αγώνας της δισκοβολίας ήταν ο πρώτο επίσημος στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς από τότε που αυτό απέκτησε τον δικό του κλωβό γιά δισκοβολία και σφυροβολία, δηλαδή… πριν λίγες ημέρες.

Ο κλωβός αγοράσθηκε από τον δήμο Κιλκίς εξ ιδίων πόρων, μαζί με έναν ακόμη, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο προπονητήριο ρίψεων Μανδρών.

 

Περισσότερα

Και το ένα και το άλλο

Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό: Δύσκολη η κατάκτηση, πολύ πιο δύσκολη η διατήρηση. Και τούτο αφορά σε ο,τιδήποτε έχει να […]

Δείτε ακόμα