Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Πεζοδρόμια ΤΩΡΑ!

Δεν είναι απλώς λυπηρό και απογοητευτικό το θέαμα μαθητών και σπουδαστών, που κινούνται στην περιοχή της δυτικής εισόδου – εξόδου του Κιλκίς, με κατεύθυνση είτε τα σχολεία είτε το ΤΕΙ.

Είναι και εξόχως ανησυχητικό, καθώς οι νεαροί αυτοί συμπολίτες κινούνται σε οδούς και διαβάσεις… χωρίς πεζοδρόμια, άρα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

Δεν φτάνει, που αρμόδιοι, χρόνια κωφεύουν στην διαχρονική έκκληση κατασκευής κόμβων τόσο ακριβώς στην εν λόγω είσοδο – έξοδο όσο και στα σημεία τόσο της διασταύρωσης της οδού Κιλκίς – Μεταλλικό με την οδό προς το ΤΕΙ όσο και της περιοχής του τρίτου συγκροτήματος εργατικών κατοικιών, συνεχίζουν να αδιαφορούν ή να «μην παίρνουν στροφές» να μην μεριμνούν έστω για την στοιχειώδη ασφάλεια των πεζών.

Και στοιχειώδης ασφάλεια πεζών σημαίνει πεζοδρόμια σε όλα τα σημεία, όπου σήμερα δεν υπάρχουν, και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών (ταυτοχρόνως με πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές του δρόμου) στην διασταύρωση Κιλκίς – Μεταλλικού με δρόμο προς ΤΕΙ.

Αυτήν την υποχρέωση για την στοιχειώδη ασφάλεια των πεζών δεν θα σταματά να υπενθυμίζει τούτο το δημοσιογραφικό συγκρότημα, τόσο που να είναι σίγουροι, ότι, αν μη τι άλλο, δεν θα τους αφήσει να… «κοιμούνται ήσυχοι».
Ούτε θα ανεχθεί να «ξυπνήσουν» μόλις ακουσθεί… το πρώτο ατύχημα ή («χτύπα ξύλο») το πρώτο δυστύχημα σε δρόμο χωρίς πεζοδρόμιο!

Ιδου, λοιπόν, «πεδίον δόξης λαμπρόν» γι’ αυτούς, εφ’ όσον επιθυμούν να διαψεύσουν εμπράκτως τα όσα τους καταλογίζει ο «Μ».
(Αλλωστε, το συγκεκριμένο έργο δεν απαιτεί και κανένα… δυσεύρετο «Πακτωλό» χρημάτων).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα