Ελλάδα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε η διάθεσή του με τιμή 78 λεπτά ανά λίτρο

Από τα 0,78 λεπτά ανά λίτρο ξεκίνησε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που διατίθεται στην αγορά από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Την ίδια περίοδο πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν κατά 25% υψηλότερη, καθώς κινούνταν πάνω από το «φράγμα» του 1 ευρώ και συγκεκριμένα, 1,037 ευρώ ανά λίτρο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει να διευρύνει το επίδομα θέρμανσης για περισσότερα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, ενώ επίδομα θα δοθεί και σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Παρά τις χαμηλές τιμές στη διάθεση του πετρελαίου σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, οι ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν ότι η ζήτηση είναι περιορισμένη, καθώς πολλοί καταναλωτές «στόκαραν» πετρέλαιο θέρμανσης κατά τον περασμένο Απρίλιο και Μαΐο, οπότε οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 0,85 ευρώ ανά λίτρο, ανάλογα με την περιοχή παράδοσης και τις εκάστοτε συνθήκες.

Η ΟΒΕ συνιστά εξάλλου στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν τη πιο συμφέρουσα τιμή ενώ αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την παράδοση του πετρελαίου, μπορούν να καταφεύγουν στην Προστασία Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1520.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα