Γενικά

Περισσότερο φως σε είκοσι οκτώ οικισμούς του δήμου Κιλκίς

Την ενίσχυση του φωτισμού κοινοτικών, ως επί το πλείστον, οδών προώθησε σε ικανοποιητικό βαθμό η διοίκηση του δήμου επεκτείνοντας με την τεχνική συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ το δίκτυο των ηλεκτροφωτισμών.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο διεκπεραιώθηκαν αδιευθέτητα αιτήματα πολιτών για την εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού ή τη βελτίωσή του τα οποία εκκρεμούσαν από το 2015 έως το 2017.

Συνολικά τοποθετήθηκαν εξήντα έξι νέοι στύλοι, ογδόντα φωτιστικά με τους λαμπτήρες τους σε δρόμους είκοσι οκτώ οικισμών και σε ελάχιστες οδούς της πόλης του Κιλκίς.

Πέραν τούτων υλοποιήθηκαν παραλλαγές δικτύων σε Παλατιανό, Πλαγιά και στην περιφερειακή οδό του Κιλκίς ενώ χορηγήθηκε μία νέα ηλεκτρολογική παροχή στα κοιμητήρια της Κοκκινιάς.

Η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού συνδέεται με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αλλά και την ευχερέστερη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο δημόσιο χώρο. Το κόστος του εξοπλισμού ανέρχεται σε 86.458,44ευρώ, ποσό το οποίο προέρχεται από ανταποδοτικά έσοδα.

Οι αιτήσεις των πολιτών αναφορικά με την επέκταση φωτισμού υποβάλονται στη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμήμα Κτηριακών και Συγκοινωνιακών Έργων) και αφού ελεγχθούν ακολουθεί η σύνταξη και κατάθεση μελέτης στο ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος μεριμνά στη συνέχεια για τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους. Η κάλυψη του ηλεκτροφωτισμού σε ότι αφορά τις αιτήσεις που κατατέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και πέρσι προγραμματίζεται για την άνοιξη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα