Πολιτική

Περιοδεία Ε.Αγαθοπούλου σε Μικρόκαμπο, Γαλλικό και Καμπάνη

Στα χωριά Μικρόκαμπος, Γαλλικός και Καμπάνη του Δήμου Κιλκίς περιόδευσε πριν λίγες ημέρες η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, έχοντας την ευκαιρία να συναντήσει τους προέδρους, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και πολίτες των περιοχών αυτών.

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν τόσο ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως πανδημία, λειτουργία σχολείων, νομοθετικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και τοπικά προβλήματα που απασχολούν τα χωριά μας και τους κατοίκους τους όπως η καθαριότητα, οι ελλιπείς συγκοινωνίες, τα δίκτυα ύδρευσης (Μικρόκαμπος) και αποχέτευσης (Γαλλικό και Καμπάνη) και άλλα χρονίζοντα προβλήματα που δεν βρίσκουν λύση.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από όλα τα τοπικά συμβούλια ότι ενώ ο Δήμος Κιλκίς πλέον περιλαμβάνει 7 πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, η λειτουργία του περιορίζεται στον Καποδιστριακό Δήμο Κιλκίς. Άλλο ένα ζήτημα που έλαβε αρνητική κριτική από τους παρευρισκόμενους ήταν η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης να αφαιρέσει σχεδόν κάθε αρμοδιότητα και προϋπολογισμό από τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια των χωριών, πράγμα που έχει συμβάλλει στη διόγκωση των προβλημάτων στη λειτουργία τους.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, αφού άκουσε και κατέγραψε το σύνολο των τοποθετήσεων, δεσμεύτηκε για την ανάδειξή τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θέτοντας τα αντίστοιχα ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς. Τέλος, αναφέρθηκε στην συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω προγραμμάτων όπως το «Φιλόδημος», στην ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων στην λογική που προέβλεπε ο νόμος για την αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι» καθώς και τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την περαιτέρω ενίσχυση των δήμων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα