Κοινωνία

Την τελευταία πνοή του άφησε ο Περικλής Κολότσιος

ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣΣε ηλικία 70 ετών απεβίωσε την Πέμπτη 9.7.15 ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ακτινολόγος ιατρός, Περικλής Κολότσιος.

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την κοινωνία του νομού, καθώς ο εκλιπών, πέραν της ενασχολήσεώς του με τα της αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια, είχε καταξιωθεί στην συνείδησή της ως επιτυχημένος επιστήμονας αλλά και άνθρωπος των κοινών, με ενεργό συμμετοχή και πλούσια δραστηριότητα σε πολλούς τομείς.

Σήμερα το πρωί η σορός του ήταν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Κιλκίς, όπου εψαλεί στις 12 π.μ. η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ στην συνέχεια διακομίσθει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Τσοτύλι Κοζάνης, όπου και ενταφιάσθεικε.ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Βιβλίο συλλυπητηρίων ήταν ανοιχτό από τις 7 το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.
Η οικογένεια δέχθεικε συλλυπητήρια στην Μητρόπολη από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 12.

Αντί στεφάνων, προαιρετικές εισφορές γίνονταν στον σύλλογο καρκινοπαθών Ν.Κιλκίς «ο Άγιος Ευγένιος».

Ο αείμνηστος Περικλής Κολότσιος έδωσε το τελευταίο διάστημα με σθένος και καρτερικότητα μιάν άνιση «μάχη» με ανίατη ασθένεια, έχοντας νοσηλευθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πολύ λίγο καιρό μετά την τελευταία εμφάνισή του σε υπηρεσιακή εκδήλωση της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Ο Περικλής Κολότσιος γεννήθηκε στο Τσοτύλι, από το γυμνάσιο του οποίου αποφοίτησε και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 1966 και αποφοίτησε το 1972.

Υπηρέτησε για 28 μήνες ως ιατρός μονάδος στην Αργυρούπολη Κιλκίς. Αμέσως μετά το 1976 διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς λαμβάνοντας την ειδικότητα γιατρού ακτινολόγου.

Το 1985 κατόπιν αξιολόγησης, πήρε τη θέση του διευθυντή ιατρού ακτινολόγου Ε.Σ.Υ. στο γενικό νοσοκομείο του Κιλκίς, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2011.ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Το 2002 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος και  πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Κιλκίς. Το 2006 εκλέχτηκε εκ νέου πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.).

Το 2010 εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Κιλκίς και από το 2012 ως το 2014 εκτέλεσε χρέη αναπληρωτού δημάρχου Κιλκίς. Το 2014 εκλέχτηκε αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ήταν παντρεμένος με την Σοφία Παπαστεργιοπούλου και είχε μια κόρη την Χρυσαυγή.

Συλλυπητήριο της διεύθυνσης
Η διεύθυνση και το συντακτικό προσωπικό του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή» εκφράζουν την λύπη τους γιά την απώλεια του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου ακτινολόγου ιατρού και εύχονται στους οικείους του την εξ ύψους παρηγορία.ΤΖΙΖΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ

Δήλωση Τζιτζικώστα για τον θάνατο του Περικλή Κολότσιου
«Ο θάνατος του Περικλή Κολότσιου μας γεμίζει όλους με βαθιά θλίψη και οδύνη. Αποχαιρετούμε έναν πραγματικά άξιο και ξεχωριστό άνθρωπο, φίλο και συνεργάτη. Ο Περικλής Κολότσιος υπήρξε ένας πολιτικός έντιμος και ακέραιος, με σημαντικό έργο, με ανεξάντλητα αποθέματα προσφοράς για τον τόπο του, το Κιλκίς, και τους συμπολίτες του, από όποια θέση ευθύνης κι αν υπηρέτησε. Ένας επιστήμονας, ικανός και δυναμικός, με ευρύ πνεύμα και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο.
Ο Περικλής Κολότσιος θα λείψει από την οικογένειά του, από τους ανθρώπους του, θα λείψει και από τη δεύτερη οικογένειά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και την Παράταξή μας, την ‘Αλληλεγγύη’. Θα είναι μαζί μας όμως τα λόγια του, οι σκέψεις του, το όραμά του για το Κιλκίς. Θα είναι μαζί μας όλα εκείνα, που τον έκαναν αγαπητό στην κοινωνία και χρήσιμο στον τόπο μας.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συλλυπητήρια δήλωση Κώστα Καλαϊτζίδη
Με ιδιαίτερη λύπη και οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα έναν εξαιρετικό επιστήμονα και αγαπητό φίλο,
Τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και θεματικό αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας της ΠΚΜ, Περικλή Κολότσιο, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα στον συνάνθρωπο του, τόσο ως ιατρός, όσο και ως πολιτικός.
Όλοι εμείς οι φίλοι του, που μαζί αγωνιστήκαμε στην Κεντρική Μακεδονία με το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα, εκφράζουμε την θλίψη μας προς τους οικείους του, ευχόμενοι ο Θεός να τον αναπαύσει στα δεξιά Του.

Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών ΠΚΜ

Συλλυπητήριο Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, συντετριμμένος από τον χαμό του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς έχασε έναν αγωνιστή Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ήρθε στον τόπο μας από το αγαπημένου του Τσοτύλι ως νέος γιατρός για να υπηρετήσει την θητεία του, αγάπησε το Κιλκίς και το υπηρέτησε από πολλές θέσεις ευθύνης, τόσο όσο ως γιατρός όσο και ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης.
Ο Σύλλογος μας, αντί στεφάνου, θα ενισχύσει με ένα συμβολικό ποσό το σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς, εκπληρώνοντας την επιθυμία της οικογένειάς του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων
Της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Συλλυπητήριο του γραφείου του
Καλό παράδεισο αγαπημένε μας Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολότσιο Περικλή. Κάθε πρωί με το χαμόγελο και την καλημέρα, μάς έδινες κουράγιο και δύναμη αντί να σου δίνουμε εμείς. Θα σε θυμόμαστε περήφανο, ορθό, ανυπότακτο και πάντα χαμογελαστό. Συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέτειρας γης, που θα σε σκεπάσει.

Το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Παρδάλης Νίκος, Κραβαρίτου Χρύσα,Μαυρίδου Δέσποινα

Συλλυπητήριο Σάββα Τσιτουρίδη
Η απώλεια του Περικλή Κολότσιου είναι μεγάλη για την οικογένεια του, για το Κιλκίς και για όλους εμάς που γνωρίσαμε απο κοντά την προσφορά του στους ανθρώπους και στον τόπο μας. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείουςτου. Σάββας Τσιτουρίδης π. Υπουργός

Συλλυπητήριο δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη
Αγαπημένε συνεργάτη και φίλε Περικλή
Υπηρέτησες την κοινωνία μας και τους συμπολίτες μας με εντιμότητα, ανθρωπιά, σεβασμό και διεκδίκησες ένα καλύτερο μέλλον με αποφασιστικότητα και με πυξίδα το κοινό συμφέρον.
Αν και έφυγες νωρίς πρόσφερες πολλά και υπήρξες αγαπητός και ενωτικός.
Αποχαιρετώντας σε, θέλω να σε ευχαριστήσω για την παρακαταθήκη που άφησες ως λαμπρός επιστήμονας και πολιτική προσωπικότητα και να σε διαβεβαιώσω πως θα προσπαθήσω να πορευτώ στα χνάρια σου υπηρετώντας την τοπική κοινωνία.
Καλό κατευόδιο φίλε Περικλή.

Συλλυπητήριο Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, συγκλονισμένο από την αγγελία θανάτου του εκλεκτού συναδέλφου και αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου, εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και αποφασίζει στην εξόδια ακολουθία να εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Παναγιωτίδη Βλαδίμηρο, καθώς και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.

Συλλυπητήριο Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέλει να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Περικλή Κολότσιου, καθώς και στην παράταξη με την οποία εξελέγει την «Αλληλεγγύη».

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Κιλκίς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Κιλκίς αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του φίλου Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου.
Ο Περικλής Κολότσιος υπήρξε υπόδειγμα πολίτη και ένα από τα αξιότερα στελέχη της ιατρικής κοινότητας. Πρόσφερε σημαντικό έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια, και στάθηκε με αξιοθαύμαστη γενναιότητα και αξιοπρέπεια στην τελευταία δοκιμασία της ζωής του.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Συλλυπητήριο Χρήστου Χατζησάββα
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του γιατρού και Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Περικλή Κολότσιου. Μόνο καλά λόγια ακούμε από τον κόσμο που τον γνώρισε ως Ιατρό αλλά και ως Άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πραγματικά ανεξάρτητος με ίση αντιμετώπιση απέναντι σε όλους και με πίστη στην ενότητα των Ελλήνων.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Συλλυπητήρια δήλωση δημοτικής Τ.Ο.Κιλκίς Νέας Δημοκρατίας

Για τον πρόωρο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του. Εις μνήμην Αιώνια,  Αιωνία του Ανάπαυση.

Συλλυπητήριο Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας 
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Περικλή Κολότσιου ο οποίος απέδειξε με έργα ότι κύριο μέλημά του ήταν ο “άνθρωπος” τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση του ακτινολόγου με σοβαρότατη επιστημοσύνη και από τα διάφορα αξιώματα που κατείχε στην Αυτοδιοίκηση.
Με μία πρόσχαρη ευγένεια, με ένα διαρκές χαμόγελο και μία εξαιρετική καταδεχτικότητα, συνδυασμένα πάντοτε όμως με το στυλ κομψότητας που τον ξεχώριζε, αντιμετώπισε δυσκολίες και με τεράστια γενναιότητα αποδείχθηκε νικητής του φόβου και των ταμπού, αγαπώντας και λατρεύοντας τον τόπο του Κιλκίς, χωρίς όμως να λησμονεί την Κοζανίτικη καταγωγή του που υπήρξε το «Α» και το «Ω» του Περικλή Κολότσιου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]