Γενικά

«Όχι» περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς στο περίπτερο στην πλατεία Ειρήνης

Την αντίδραση του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς προκάλεσε η τοποθέτηση περιπτέρου σε σημείο της πλατείας Ειρήνης τέτοιο, που, όπως υποστηρίζει στην σχετική ανακοίνωσή του, εμποδίζει την θέαση του μνημείου για τον ποντιακό Ελληνισμό.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Ως περιβαλλοντικός σύλλογος, μετά από ομόφωνη απόφαση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης (πρακτικό 24 της ΓΣ 19-3-23), καταγγέλλουμε την προκλητική καταπάτηση χώρων πρασίνου γιά την τοποθέτηση περιπτέρων σε μία πόλη, στο κέντρο της οποίας αυτό λείπει.

Η αλλαγή θέσης του ενός δίπλα από τον οικίσκο των ταξί επί της πλατείας Ειρήνης «σφράγισε» την πρόκληση με την παρεμπόδιση της θέασης προς το μνημείο Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού, δεν εισήχθη προς συζήτησιν στην επιτροπή διαβούλευσης, που αρχικώς, πριν ένα χρόνο, συμφώνησε, και δεν γνωρίζουμε, αν την ενέκρινε η επιτροπή ποιότητας ζωής. Θεωρούμε τραγική την δικαιολογία, ότι δεν είναι χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου, με αποτέλεσμα την υιοθέτηση από την αρχιτεκτονική επιτροπή.

Ζητούμε, να μη λειτουργήσουν τα δύο από τα τρία περίπτερα, που τοποθετήθηκαν σε χώρους πρασίνου, αν δεν ξανασυζητηθούν στις επιτροπές διαβούλευσης και ποιότητας ζωής και στο δημοτικό συμβούλιο γιά την άμεση απομάκρυνση και την αποκατάσταση του πρασίνου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]