Κοινωνία

Ομιλίες στα σχολεία γιά το περιβάλλον από τον δήμο Κιλκίς

Ο δήμος Κιλκίς διοργανώνει γιά δεύτερο συνεχή χρονιά εκπαιδευτικές ομιλίες στα σχολεία γιά το περιβάλλον.
Ειδικότερα, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του δήμου θα πραγματοποιεί παρουσιάσεις, ομιλίες, συνεντεύξεις με τα παιδιά ή και τους γονείς με άμεσο στόχο την ενημέρωση για θέματα και ζητήματα που ανάγονται στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ενδεικτικώς, μικρές ομιλίες με εποπτικό υλικό μπορούν να γίνουν για τα κάτωθι: Ελιά (γενικές πληροφορίες, καλλιέργεια, εχθροί, ασθένειες, προϊόντα). Αμπέλι (γενικές πληροφορίες, εχθροί, φροντίδα). Φυτά μεγάλης καλλιέργειας (Τα σιτηρά του Νομού μας). Νερό (κύκλος, χρήσεις, ρύπανση και προστασία). Τα φυτοφάρμακα και οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μετακινήσεις των ζώων (μετανάστευση θηλαστικών και πτηνών ανά εποχή και ήπειρο). Καλές γεωργικές πρακτικές.
Όλα τα προγράμματα μπορούν να προσαρμοστούν για νήπια και ξεχωριστά για όλες τις τάξεις του δημοτικού. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς υπάρχει δυνατότητα να γίνει αναφορά σε οποιοδήποτε περιβαλλοντικό θέμα κριθεί απαραίτητο. Η διάρκεια είναι περίπου μία διδακτική ώρα.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την γεωπόνο του δήμου Κιλκίς Ελένη Τσιρώνη στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2341352237 και 6932172671.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει στις διαμαρτυρίες για τους νεκρούς των Τεμπών με τρίωρη στάση εργασίας

Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην […]

Δείτε ακόμα