Αθλητισμός

Με οικολογικό μήνυμα ο 4ος ημιμαραθώνιος του Πάικου

Γιά άλλη μία φορά, την τέταρτη συνεχή ο ορεινός ημιμαραθώνιος του Πάικου, προσήλκυσε το έντονο ενδιαφέρον δρομέων μεγάλων αποστάσεων από όλη την χώρα.
Ετσι, πήρε εκκίνηση από την περιοχή του Προφήτη Ηλία Καστανερής ο μέγιστος αριθμός των 250 αθλητών και αθλητριών, τον οποίο μπορεί να εξυπηρετήσουν τα δεδομένα της σημερινής διοργανωτικής υποδομής.
Τον αγώνα διοργάνωσαν ο ορειβατικός σύλλογος περιηγητών Γουμένισσας και το «Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο» με επίσημους προσκεκλημένους φέτος το στέλεχος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Δικαιώματα της Φύσης» («Rights of Natura») Αλεξάντρα Ποστελίνικου και τον διοργανωτή του Μαραθωνίου «Ρόσσια Μοντάνα» («Rossia Montana Marathon») Ιλίε Ρόζου, και οι δύο από την Ρουμανία, που έλαβαν μέρος και στον αγώνα.4ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΙΚΟΥ
Το σύνθημα του ημιμαραθωνίου του Πάικου, που αποτυπώθηκε και στην περιβολή των αθλητών ήταν «Χωρίς χρυσό μπορείς, χωρίς βουνό δεν ζης».
Χάρη στην συνδρομή των δεκάδων εθελοντών αλλά και στην «καλή διάθεση» …του καιρού ο αγώνας σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και «κύλησε» συναρπαστικά επί διαδρομής περίπου 21 χιλιομέτρων, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον Προφήτη Ηλία Καστανερής.
Στους άνδρες την πρωτιά μοιράσθηκαν, τερματίζοντας μαζί χέρι-χέρι οι Πλάτων Αρώνης, και Σταύρος Μπαλιώτης από την Θεσσαλονίκη, ενώ δεύτερος κατετάγη ο Νικόλαος Κασιάρας από την Ελασσόνα και τρίτος ο Ευάγγελος Νούλας από την Καστοριά.4ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΙΚΟΥ
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Χριστίνα Μπογιατζή από την Θεσσαλονίκη, δεύτερη η Πόπη Τσιρπανλή από την Θεσσαλονίκη και τρίτη η Δέσποινα Γαβριηλίδου από την Δράμα.
Σε όλους τους τερματίσαντες απονεμήθηκε από ένα ξυλόγλυπτο έπαθλο, σε μέγεθος μεταλλίου, ενώ όλοι τους παρέλαβαν από ένα δενδράκι προκειμένου να το μεταφυτεύσουν οπουδήποτε.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 4ου ημιμαραθωνίου του Πάικου εντασσόταν και η προβολή του ντοκυμανταίρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Η Μαύρη Βίλβα», σχετικό με τις εξορύξεις στην προαναφερθείσα περιοχή της Ρουμανίας Ρόσσια Μοντάνα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα