Κοινωνία

Πένθος γιά την αιφνίδια απώλεια του πρώην κοινοτάρχη Π.Αγιονερίου Ι.Στεφανίδη

«Βύθισε» σε «βαρύ» πένθος την τοπική κοινωνία του Παλαιού Αγιονερίου και προκάλεσε συγκίνηση στην ευρύτερη κιλκισιώτικη η αιφνίδια απώλεια του βιοτέχνη Γιάννη Στεφανίδη, που «έφυγε» στα 68, «πέφτοντας θύμα» του «αόρατου εχθρού», του νέου κορωνοϊού.

Όλα εξελίχθηκαν στην περίπτωσή του με κεραυνοβόλους ρυθμούς, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την προσβολή του από την «ύπουλη» ασθένεια της εποχής.

Ο εκλιπών έχαιρε της γενικής εκτιμήσεως τόσο ως άνθρωπος και επιχειρηματίας όσο και ως στέλεχος της πολιτικής παράταξης στην οποία είχε ενταχθεί αμέσως μετά την μεταπολίτευση, ως ενεργός πολίτης, με την δεύτερη ιδιότητα να μην αναιρεί την γενικότερη στάση ζωής έναντι των συντοπιτών και συμπολιτών του ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων ή κοινωνικών θέσεων.

Χάρη σ’ αυτόν ακριβώς τον τρόπο του σκέπτεσθαι και ζην απελάμβανε της αναγνωρίσεως από όλες τις πλευρές, αλλά και της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινής γνώμης, που «μεταφράσθηκε» μεταξύ άλλων και σε ανάρρησή του στο αξίωμα του προέδρου της τοπικής κοινότητας.

Με «εφόδιο» τις δικές του αιχμές και αποδεικνυόμενη ως «μήλο κάτω από την μηλιά», η κόρη του Αλεξάνδρα ακολούθησε με επιτυχία και ακολουθεί την δική του πορεία στον στίβο της γενικής πολιτικής και των τοπικών κοινών.

Ο ίδιος έδινε πάντα το «παρών» στα τοπικά τεκταινόμενα, κοσμώντας τον χώρο των κοινών με την δημιουργική παρουσία του. Γι’ αυτό με το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Στεφανίδη απλώς «επισφραγίσθηκε» η ολοκλήρωση του βιολογικού κύκλου του.

Ένας έξυπνος, εύστροφος, δραστήριος και άξιος σε πολλούς τομείς, άνθρωπος, γεμάτος δύναμη, υγεία και ζωντάνια,
έφυγε άδικα και ξαφνικά.

Η μορφή του, όμως, χαράχθηκε ανεξίτηλα και για πάντα στην συλλογική συνείδηση και η μνήμη του θα είναι αιωνία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα