Γενικά

Άλλες πέντε θέσεις επικουρικών ιατρών στο νοσοκομείο Κιλκίς

Άλλες πέντε θέσεις επικουρικών ιατρών καλύπτονται στο νοσοκομείο Κιλκίς με απόφαση του αναπληρωτού υπουργού υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, καλύπτονται δύο θέσεις ψυχιάτρων, μία νεφρολόγου, μία παιδιάτρου και μία καρδιολόγου.
Η τοποθέτηση των δύο ψυχιάτρων αυξάνει τον αριθμό τους στην ψυχιατρική κλινική του ΓΝΚ σε πέντε, με επακόλουθο η κλινική αυτή να καθίσταται η πληρέστερη σε προσωπικό ανάμεσα σε όλα τα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα της 4ης υγειονομικής περιφέρειας

Εξ άλλου, με την προσθήκη ενός ακόμη παιδιάτρου στους δύο ήδη υπηρετούντες στο νοσοκομείο Κιλκίς, σε συνδυασμό με τους δύο υπερετούντος στο αντίστοιχο της Γουμένισσας, καλύπτονται πλέον πλήρως σε επίπεδο νομού οι νοσοκομειακές ανάγκες σ’ αυτόν τον τομέα.

Ανάλογη ενίσχυση δέχεται και η καρδιολογική, που στελεχώνεται πλέον από τρεις μονίμους και δύο επικουρικούς ιατρούς.

Τέλος, με την νέα θέση επικουρικού ιατρού, που προστίθεται στην μία του μονίμου και με τις περιοδικές αποσπάσεις ιατρών θα καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες και της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Σχολιάζοντας την ανωτέρω εξέλιξη, ο διοικητής του τομέα υγείας νομού Κιλκίς και του νοσοκομείου Κιλκίς Θεμιστοκλής Ανδρακίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Με την κάλυψη των πέντε θέσεων επικουρικών ιατρών, όχι μόνο καλύπονται επιτακτικές ανάγκες του νοσοκομείου Κιλκίς αλλά και δημιουργούνται προϋποθέσεις σημαντικής αναβάθμισης του επιπέδου υπηρεσιών, που παρέχει στους πολίτες.

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφερθώ σε «χριστουγεννιάτικο μποναμά» από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού υγείας και πρόνοιας Λεωνίδας Γρηγοράκου, που όχι μόνο ανταποκρίθηκε στα όσα ζητήσαμε αλλά και φρόντισε και γιά …κάτι παραπάνω.

Εχω να παρατηρήσω, ότι πολύ σπάνια από έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, τόσο πολλές υποσχέσεις μετουσιώθηκαν σε πράξη μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, και μάλιστα με το παραπάνω. Και αυτό τον τιμά».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν αποκλείεται η κάλυψη και άλλων θέσεων επικουρικών ιατρών στα δύο νοσοκομεία του νομού, κάτι το οποίο, βεβαίως, εξαρτάται και από την πορεία των πολιτικών πραγμάτων στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα