Γενικά

«Πενιχρά» τα αποτελέσματα σύσκεψης στην περιφέρεια γιά τον δρόμο-«φονιά»

Mικρό αποδείχθηκε το «καλάθι των Χριστουγέννων» σε σχέση με το τι μπορεί να προσφέρει ο ιδιώτης, που έχει την ευθύνη συντήρησης του «φονικού» κάθετου άξονα στην Εγνατία Οδό από τους Ευζώνους μέχρι τα Ν. Μάλγαρα στην σχετική σύσκεψη στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης στην Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη.

Και τούτο διότι, όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκειά της, τα περιθώρια γιά διορθωτικές παρεμβάσεις από πλευράς της είναι ουσιαστικώς περιορισμένα με βάση και την σύμβαση παραχώρησης της συντήρησης.

Κάτι που σημαίνει, ότι το πραγματικά άθλιο σημερινό οδόστρωμα σχεδόν σε όλο το μήκος του άξονα θα βελτιωθεί, κυρίως σε επίπεδο διαγραμμίσεων και εμβαλωματικών παρεμβάσεων στα πολύ άσχημα σημεία, καθώς αποκλείσθηκε η περίπτωση τοποθέτησης νέου ασφαλτοτάπητα.

Μια επιλογή η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες θα βελτίωνε αισθητά τις συνθήκες χρήσης του επίμαχου τμήματος, η πλήρης ανακατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του επομένου έτους με βάση και τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το εν λόγω θέμα.

Και όλα αυτά εν όψει ενάρξεως ουσιαστικώς της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, όπου οι συνθήκες επιβάρυνσης στα οδοστρώματα είναι εν γένειμεγαλύτερη, ιδίως σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας