Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Πειραματικά σχολεία

Ιδρύθηκαν αλλά γιά διάφορους λόγους το τέταρτο γυμνάσιο και το δέκατο δημοτικό σχολείο δεν λειτούργησαν αμέσως μετά την ίδρυσή τους.
Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία δημιουργούνται γι’ αυτά προϋποθέσεις ενός ξεκινήματος πάνω σε διαφορετική βάση, καθώς προτείνεται η λειτουργία τους ως πειραματικών, με την ανάλογη αντιμετώπιση τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την κτιριακή υποδομή τους.
Σε σχετικές παρεμβάσεις έχει ήδη προβεί ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ αρμόδιο να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, διά της γνωμοδοτήσεως σχετικώς με τον χαρακτηρισμό των δύο σχολείων ως πειραματικών, είναι το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς.
Το θέμα, μάλιστα, επρόκειτο να απασχολήσει την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στην συνέχεια η γνωμοδότηση θα προωθηθεί, μέσω των δύο τοπικών διευθύνσεων εκπαίδευσης, προς το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων, το οποίο θα ενεργήσει αναλόγως.

Περισσότερα

Σε καλοκαιρινές διακοπές

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου γιά τη μη λειτουργία των φαναριών εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο του Κιλκίς στην […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]