Γενικά

Πειράματα χημείας στο 4ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Ένα ξεχωριστό μάθημα βίωσαν την Παρασκευή 6-3-20 οι μαθητές της στ’ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, με μέριμνα των δασκάλων τους Γεωργίου Κάργιου, Δημητρίου Νατσιού και Αναστασίου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν πειράματα χημείας με τίτλο «Χημειοφωταύγεια στο Σκοτάδι», από τον αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα χημείας του Α.Π.Θ . Ιωάννη Λυκάκη και τουςσυνεργάτες του Μιχάλη Καλλιτσάκη, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο τμήμα χημείας του Α.Π.Θ . , και την Μαρίνα Τζάνη , υποψήφια διδάκτορα στο ίδιο τμήμα , στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου με το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ., τους οποίους παρουσίασε ο διευθυντής του σχολείου Λεωνίδας Αρβανιτίδης.

«… Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το εργαστήριο, τα όργανα και τα υλικά, και σίγουρα αποκόμισαν εμπειρία με την παρατήρηση και το πείραμα…», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής «… Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή και τους συνεργάτες του, που αφιέρωσαν την ημέρα τους και τον χρόνο τους για τους μαθητές του σχολείου μας. Προγραμματίζεται και επίσκεψη των μαθητων και στις εγκαταστάσεις του τμήματος χημείας του Α.Π.Θ.».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα