Πολιτική

ΠΕΔΚΜ:«Συσσώρευση μεταναστών σε Ευζώνους Ειδομένη»

Στους επιτρόπους της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για την μετανάστευση, και Χρήστο Στυλιανίδη, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και την διαχείριση κρίσεων, απευθύνεται η περιφερειακή ένωση δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργούνται εξ αιτίας του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, και ειδικότερα στους μεθοριακούς σταθμούς Ειδομένης και Ευζώνων του δήμου Παιονίας.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗ
Το έγγραφο του προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου, δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έχει σταλεί και στην υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σε όλους τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας, τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ αναφέρεται στην εκρηκτική κατάσταση και τα οξύτατα ανθρωπιστικά, κοινωνικά, υγειονομικά, κ.α. προβλήματα, που ανακύπτουν στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, λόγω του τεράστιου και διαρκώς εντεινόμενου προσφυγικού ρεύματος, το οποίο κατακλύζει την περιοχή και εκθέτει σε ολοένα και ασφυκτικότερους κινδύνους τόσο τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και τον εγχώριο πληθυσμό.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ1
Επισημαίνει δε, ότι και η ελάχιστη παράταση της σημερινής κατάστασης ισοδυναμεί με το προοίμιο μιας, ανεξέλεγκτων διαστάσεων και εφιαλτικής έκβασης, ανθρωπιστικής (και όχι μόνο) τραγωδίας, και απευθύνει έκκληση για την άμεση υιοθέτηση και ταχύτατη εφαρμογή συγκεκριμένων και απόλυτα εφικτών προτάσεων του οικείου δήμου Παιονίας, τις οποίες και κοινοποιεί σε όλους τους αποδέκτες της επιστολής του.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ2

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]