Πολιτική

Δ.Τσαντάκης: «Φέτος όχι, πιθανόν του χρόνου ξανά το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου» σε ερώτηση του Λ.Παζαρτζικλή

Είναι οριστικό: Η 19η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς δεν θα λάβει χώρα φέτος, αλλά, εκτός …νέου απροόπτου, του χρόνου τέτοια εποχή.

Αυτό συνάγεται από απάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Δημήτρη Τσαντάκη σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρου Παζαρτζικλή, ο οποίος επικαλέσθηκε διαβεβαιώσεις ότι τα κωλύματα και προβλήματα θα αντιμετωπίζονταν, και το φεστιβάλ θα διεξαγόταν κανονικά φέτος.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο κ. Τσαντάκης υπενθύμισε την κήρυξη του διαγωνισμού γιά την φετινή διοργάνωση ως αγόνου και τις συνέπειες, που είχε αυτή σε σχέση με τις απαιτούμενες διαδικασίες γιά την αποφυγή της ματαίωσης.

Στην συνέχεια τόνισε, ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία γιά την σύνταξη νέας μελέτης, με προβλεπόμενο κονδύλιο 70.000—80.000 ευρώ, ώστε κατά το διάστημα Μαρτίου-Μαϊου να διενεργηθεί ο διαγωνισμός και να προκύψει θετικό αποτέλεσμα γι’ αυτόν, ώστε με την έγκριση του πρακτικού του να καταστεί δυνατή η 19η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς την συνήθη εποχή της, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019.

(Σ.σ.: Αλήθεια, όλα αυτά δεν μπορούσαν να είχαν γίνει εγκαίρως από πέρυσι τέτοια εποχή, ώστε να είχε αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο να μην διοργανωθεί το φεστιβάλ φέτος;).

«Υπάρχει πρόοδος»
Ο κ. Παζαρτζικλής έθεσε και το θέμα της υστέρησης της περιοχής του δήμου Κιλκίς σε τουριστική κίνηση και προβολή, ζητώντας από την διοίκηση ενημέρωση γιά το τι πράττει ή σκοπεύει να πράξει.

«Η κατάσταση δεν είναι η επιθυμητή, όμως δεν έχει και καμμία σχέση με την στασιμότητα του παρελθόντος», δήλωσε απαντώντας ο κ. Τσαντάκης, που αναφέρθηκε σε «συντελεσθείσα πρόοδο, με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, έκδοση εντύπων, ενημερωτικές εκδηλώσεις και γενικώς έμφαση στην προβολή του τόπου γιά προσέγγιση επισκεπτών».

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή του δήμου Κιλκίς έχει αυξηθεί «αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και οι προσπάθειες θα συνεχισθούν, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]