Παχυσαρκία και στον νομό Κιλκίς!

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Αρνητική πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία των νησιών Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Νισύρου καταγράφει έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 124.000 παιδιών στο 91% των σχολείων της χώρας, με επικεφαλής τον διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λάμπρου Συντώση και όπως προκύπτει από αυτήν, το 33,4% των παιδιών στην Ελλάδα έχουν κεντρική παχυσαρκία.

Όπως δήλωσε ο κ. Γρηγοράκης, πολύ υψηλά ποσοστά παιδιών με κεντρική παχυσαρκία παρατηρήθηκαν στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, στην Κω, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, τη Χίο, το Κιλκίς, την Λευκάδα και την Ροδόπη.

Ένα εύρημα που προκάλεσε την έκπληξη αλλά και την ανησυχία των επιστημόνων είναι ότι τα παιδιά στις νησιωτικές περιοχές, όπως στη Μήλο και τη Νίσυρο, δεν τρέφονται με ψάρια, όσπρια και λαχανικά, αλλά με πρόχειρα γεύματα.

Περισσότερα

Το φλουρί στον πρόεδρο

Το απόγευμα της Τρίτης 31.1.23, λίγο πριν την έναρξη της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα. […]

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Δείτε ακόμα