Πολιτισμός

Παύλος Κουρτίδης: “Το Κόκκινο Ποτάμι” και η συμμετοχή του σε σειρά του Netflix

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Χρήστο Γκόγκο ο Κιλκισιώτης  ηθοποιός με καταγωγή από την Ποντοηράκλεια Παύλος Κουρτίδης, τον οποίο φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τηλεοπτικά μέσα από την επιστροφή της σειράς, «Το Κόκκινο Ποτάμι», που θα δούμε την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν στο OPEN. Τι αποκάλυψε για τον ρόλο του, την συνεργασία του με τον Μανούσο Μανουσάκη, την συμμετοχή του σε μια Γερμανική παραγωγή του Netflix αλλά και τα θεατρικά του σχέδια; Ο ίδιος μας μιλά για όλα!

“Το Κόκκινο ποτάμι η συνέχεια” Σκηνοθεσία Μανούσος Μανουσάκης. Από αριστερά: Στέργιος (Δημήτρης Μαύρος) Χριστοδούλου (Παύλος Κουρτίδης) και Αριστείδης (Τάσος Σωτηράκης)

 

Την νέα τηλεοπτική σεζόν, θα έχουμε την χαρά να σας απολαύσουμε στο «Κόκκινο Ποτάμι», το οποίο επιστρέφει στο OPEN. Πως αισθάνεστε γι’ αυτό;

Αισθάνομαι ασφαλώς τεράστια χαρά αλλά και ευγνωμοσύνη, παράλληλα και ευθύνη για την θεματική στο «Κόκκινο ποτάμι – Η Συνέχεια» και τέλος ενθουσιασμό για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο. Τον κύριο Χριστοδούλου!

Πως προέκυψε η πρόταση για την συμμετοχή σας στην σειρά και πως είναι η συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη της, Μανούσο Μανουσάκη;

Όλα ξεκίνησαν από την casting director, Χρύσα Ψωμαδέλη, ένα πρωινό μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας πριν 2 χρόνια. Από τότε μετράμε την τρίτη κατά σειρά συνεργασία μας. Άρχισε με την ταινία/ντοκιμαντέρ «Η Φλόγα της Επανάστασης 1821» στον ρόλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ακολούθησε η σειρά στην ΕΡΤ «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» στον ρόλο του Καπετάν Κωνσταντή.

Επί το έργον και υπό το βλέμμα

Μια σημαντική ευκαιρία για μένα να γνωρίσω τον τρόπο σκέψης και τα θέλω του σκηνοθέτη μας Μανούσου Μανουσάκη. Έτσι λοιπόν οι προγενέστερες συνεργασίες ήταν ίσως η αφορμή να μου εμπιστευτεί τον ρόλο του Χριστοδούλου στο «Κόκκινο ποτάμι», έναν ρόλο κομβικό για την σειρά αλλά και για μένα προσωπικά πρόκληση και ευθύνη.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης για το πως είναι η συνεργασία μου θα πω απλά ότι είναι πρόκληση να έχεις στο τιμόνι έναν σκηνοθέτη που ακούει στο όνομα Μανούσος Μανουσάκης. Είναι δώρο για τον οποιοδήποτε ηθοποιό να βρεθεί απέναντι του. Η παρακαταθήκη που μένει είναι μοναδική. Ο Μανούσος Μανουσάκης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και όπως λέει ο ίδιος πάντα μετά από ένα διάλειμμα «Πάμε παιδιά, ακόμα δεν αρχίσαμε». Ευγνώμων!

Πείτε μας λίγα λόγια για τον ήρωα που υποδύεστε στην σειρά; Θα έχει θετικό πρόσημο στην ιστορία που θα μας αφηγηθείτε ή όχι;

Ο Χριστοδούλου είναι ένας κυβερνητικός υπάλληλος με τεράστιες γνωριμίες και φιλοδοξίες. Υποστηρικτής του Βασιλιά. Αυτός ο χαρακτήρας είναι διαχρονικός, υπήρχε και θα υπάρχει στο διηνεκές. Είναι αυτός που αδίστακτα σχεδιάζει, οραματίζεται, τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζει γιατί είναι δουλειά άλλων.

Για τον Χριστοδούλου και τους οικείους του όλα μπορούν να γίνουν ξεκινώντας με την ιστορική φράση: «Από σήμερα θα κάνετε αυτό που λέμε εμείς….». Το 2ο σκέλος με το θετικό πρόσημο πιστεύω πως έχει 2 μέτρα και 2 σταθμά. Θετικό πρόσημο για τους μεν και αρνητικό για τους υπόλοιπους. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης!

Παύλος Κουρτίδης: Το Κόκκινο Ποτάμι, η συμμετοχή του σε ταινία του Netflix και τα θεατρικά του σχέδια

Τι να περιμένει το τηλεοπτικό κοινό από την επιστροφή της σειράς, «Το Κόκκινο Ποτάμι»;

Από που να αρχίσω δεν ξέρω. Θα δει την πρόσφατη ιστορία μας. Έρωτας, πόνος, αγάπη, απώλεια, μνήμη. Μια περίοδο δύσκολη του έθνους με τον εθνικό διχασμό σε έπαρση και φυσικά τον ποντιακό λαό να δίνει τον δικό του αγώνα για το αύριο. Ένα οδοιπορικό από την 19η Μαΐου 1919 μέχρι το 1923. Θα δει μια σειρά που δεν είναι σειρά, είναι κάτι παραπάνω. Είναι η καταγραφή ενός ολόκληρου λαού μέσα σε μια οθόνη τόση δα….

Περιγράψτε μας μια μέρα στα γυρίσματα.

Διάβασμα τελευταίο στα γρήγορα, το μικρόφωνο κρυμμένο κάπου επάνω μου. Ένα τελευταίο τσεκ στα ρούχα για το ρακόρ από τους τεχνικούς και περιμένω τις οδηγίες. Όλοι στην θέση τους. «Πάμε πρόβα» – τεχνικές οδηγίες και όλα είναι έτοιμα. Κλακέτα: Σκηνή 12, επεισόδιο 5 πρώτη λήψη….. και η γνώριμη φωνή ακούγεται ώστε να μπεις στον άλλον κόσμο, τον κόσμο του Κόκκινου ποταμιού. Μανούσος Μανουσάκης: «ΚΑΙ ΜΟΤΕΡ……… ΠΑΜΕ…. Ταξίδι……».

Μάθαμε ότι συμμετέχετε σε μια Γερμανική παραγωγή που θα προβληθεί στο Netflix. Μιλήστε μας για αυτό το επαγγελματικό σας βήμα.

Ναι είναι μεγάλη μου χαρά. Είναι μια κωμωδία Γερμανικής παραγωγής 8 επεισοδίων. Θα βγει μέσα στο δεύτερο μισό του 2023.

 

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια στο θέατρο; Θα σας δούμε σε κάποια παράσταση την νέα σεζόν;

Γίνονται συζητήσεις και είμαστε κοντά στο να συνεργαστούμε με έναν, τολμώ να πω φίλο και όχι συνάδελφο, τον Τάσο Σωτηράκη, καθώς ήρθαμε κοντά μέσα από την συνεργασία μας στο «Κόκκινο Ποτάμι». Ένα έργο εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Αλλά θα είναι γροθιά στο στομάχι. Ανυπομονώ για αυτή την συνεργασία! Τα υπόλοιπα θα ανακοινωθούν σύντομα ελπίζω.

Πηγή: Youfly.com

Περισσότερα
Δείτε ακόμα