Πολιτική

Π.Τονικίδης: «Η μετάθεση του διοικητή του τμήματος ασφαλείας εξυπηρετεί σκοπιμότητες»

Την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» προκάλεσε η μετάθεση του διοικητή του τμήματος ασφαλείας Κιλκίς Νίκο Χρυσουλίδη σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης αστυνομίας Κιλκίς.

Ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε στο θέμα κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 10.6.20, κάνοντας λόγο περί αποφάσεως «υπαγορευομένης από σκοπιμότητες άσχετες με την κατάρτιση, τις ικανότητες, την ποιότητα και το ήθος του μετατεθέντος αξιωματικού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ήταν δημοφιλής στον επιχειρηματικό κόσμο και στους επαγγελματίες της περιοχής έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στην μείωση της εγκληματικότητας και την αποκατάσταση της ηρεμίας και του αισθήματος ασφαλείας τόσο σε αυτούς όσο και σε όλους τους πολίτες».

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώτος, στέλεχος του ιδίου συνδυασμού στηλίτευσε την επίμαχη απόφαση, χαρακτηρίζοντας την μετάθεση του κ. Χρυσουλίδη ως «υπαγορευομένη από πολιτικούς λόγους και «κατάφωρη αδικία».

Και οι δύο ομιλητές ζήτησαν αφ’ενός μεν ανάκληση της επίμαχης απόφασης, αφ’ετέρου δε παρέμβαση της διοίκησης του δήμου, «εφ’ όσον διαπιστώνεται, ότι κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις στην διεύθυνση αστυνομίας δεν σχετίζονται με υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά έχουν να κάνουν με κριτήρια, που προκαλούν το κοινό αίσθημα και άπτονται της κοινωνικής κριτικής».

Επί πλέον, ο κ. Τονικίδης δήλωσε, ότι δεν θα σταματήσει τις παρεμβάσεις του στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του «μέχρι να αρθεί αυτή η αδικία».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]