Πολιτική

Π. Τονικίδης: «Ανακαλέστε αμέσως στην τάξη τον διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς Παύλος Τονικίδης είναι ο νέος «κρίκος» της «αλυσίδας» των σφοδρών αντιδράσεων κατά του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννη Ανδρίτσου, με αφορμή τις μετακινήσεις προσωπικού στο ίδρυμα.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ.Τονικίδης αναφέρει τα εξής:

«Τελικώς δεν χρειάστηκε να περάσει και πολύς καιρός, γιά να αποκαλυφθεί το σκληρό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ και των ανθρώπων, που υλοποιούν την πολιτική και το πρόγραμμά της.

Μέσα σε αυτήν την εθνικώς τόσο δύσκολη συγκυρία, με τους κινδύνους να καραδοκούν σε κάθε «μετερίζι», ο διορισμένος από την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας διοικητής του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανδρίτσος, μετά από έναν μήνα απουσίας από τα καθήκοντα του, άμα τη επιστροφή του βρήκε το θράσος να προβεί σε μιάν άνευ προηγουμένου κίνηση.

Εξαπέλυσε ένα «άγριο κυνηγητό» εναντίον μερικών από τα πιό άξια στελέχη του χώρου της υγείας στον νομό μας, σε επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι επί τέσσερες συναπτές δεκαετίες έχουν δώσει την ψυχή τους για το καθήκον της προάσπισης της δημόσιας υγείας, και «καρατόμησε» με τον πλέον απαράδεκτο και μη ηθικό τρόπο, την διευθύντρια, υποδιευθύντρια, και προϊστάμενες νοσηλευτικών τμημάτων, ακόμη και αναπληρωτές προϊσταμένους.
Ποτέ στο παρελθόν διοικητής ή πρόεδρος του ιστορικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας δεν είχε διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο. Να αποσαθρώσει όλη την νοσηλευτική υπηρεσία του οργανισμού του Γ.Ν. Κιλκίς, μόνο και μόνο γιά να τακτοποιήσει τα ρουσφέτια του. Να καταδιώξει πολιτικώς όσους ο ίδιος δεν θεωρεί ψηφοφόρους και οπαδούς του κόμματος που τον διόρισε και να τους αντικαταστήσει με στελέχη της Ν.Δ.

Αυτή η απόφαση του κ. Ανδρίτσου, ενός ανθρώπου που φάνηκε εξαρχής, ότι ουδόλως κατέχει το τόσο ευαίσθητο αντικείμενο της διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, καθώς τα τυπικά του προσόντα ξεκινούν από την γυμναστική και την φυσική αγωγή, καταδεικνύει ότι, εν τέλει, ούτε επιτελικό κράτος θα υπάρξει αλλά ούτε και κυβέρνηση αρίστων.

Όσο φρούδες ήταν οι υποσχέσεις της ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο, άλλο τόσο κενές περιεχομένου αποδείχθηκαν και στον νομό μας οι ανέξοδες εξαγγελίες περί αναβαθμίσεως των υπηρεσιών υγείας και των νοσηλευτικών δομών του τόπου μας.

Άραγε, εκείνοι που τον τοποθέτησαν ως διοικητή ή που ανέχονται πολιτικά τον τρόπο διοίκησης του στο νοσοκομείο, έχουν να πουν κάτι ή θα σιωπήσουν γιά μιάν ακόμη φορά;

Η απόφαση καθαίρεσης της ηγεσίας της νοσηλευτικής διεύθυνσης του Γ.Ν. Κιλκίς, εκτός από άδικη και αυταρχική, είναι και παράνομη, καθώς προσκρούει στην νομοθεσία και τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα αλλά και του πρόσφατου νόμου της Ν.Δ. περί επιτελικού κράτους.

Εκφράζω την συμπαράσταση μου στα ικανότητα στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς που για μια ακόμη φορά κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έδειξαν το αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος που τους διακατέχει και την αυταπάρνηση τους και αντί να τιμηθούν, ταπεινώθηκαν από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει να εκτιμάει την αξία εκείνων που διοικεί.

Καλώ τον υπουργό υγείας αλλά και τον τοπικό βουλευτή Ν.Δ. και υφυπουργό της ελληνικής κυβέρνησης, να ανακαλέσουν αμέσως στην τάξη τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου και να ακυρώσουν την παράνομη και άδικη απόφαση του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα