Πολιτική

Η ΝΕ/ΠΑΣΟΚ αντιδρά στην απένταξη του νομού από τις παραμεθόριες

Με «πυρά» κατά της κυβέρνησης και «αιχμές» κατά του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρου Παραστατίδη αντέδρασε η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ στην προωθούμενη απένταξη του νομού από τις παραμεθόριες περιοχές.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Αναφορικά με το επικείμενη κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου στους δημοσίους υπαλλήλους των νομών Κιλκίς, Πέλλας, Δράμας και Σερρών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου που κατατέθηκε στην Βουλή και αφορά τα προαπαιτούμενα, υπενθυμίζουμε ότι:
Έως και το Μάρτιο του 2012 στον νομό Κιλκίς, καίτοι παραμεθόριος, δεν εχορηγείτο στους δικαιούχους το σχετικό επίδομα, όπως σε όλους τους νομούς. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011 ο τότε βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φραγγίδης είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την «άνιση μεταχείριση στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών, στους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που υπηρετούν στον νομό Κιλκίς» με το ερώτημα «Γιατί το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στη χορήγηση του οικονομικού κινήτρου για υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, μη εφαρμόζοντας μισθολογικά την απόφαση χαρακτηρισμού του νομού Κιλκίς ως παραμεθόρια περιοχή με το Ν.3731/2008.

Εν τέλει, μετά από εντατικές ενέργειες και διαβούλευση με τα αρμόδια υπουργεία ευοδώθηκαν οι προσπάθειες αυτές και έκτοτε χορηγείται σε δικαιούχους και του νομού Κιλκίς αυτό το επίδομα των εκατό ευρώ.
Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πάει να «κόψει» το επίδομα αυτό από χιλιάδες συμπολιτών μας.
Άραγε τώρα ο νυν κυβερνητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην «αντιμνημονιακός» αλλά τώρα όψιμος «νεομνημονιακός» τι θα ψηφίσει; Θα δώσει την συγκατάθεση του στη νέα αυτή μισθολογική μείωση;
Η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε την πρόεδρο του κινήματος κ. Φώφη Γεννηματά καθώς και τα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα του κινήματος και θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της απόσυρσης της δυσμενούς αυτής για το νομό μας ρύθμισης».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]