Οικονομία

Η παρουσίαση δράσης ΠΚΜ / ΕΣΠΑ 2021-2027 στο Επιμεητήριο Κιλκίς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6.2.24 στην συνεδριακή αίθουσα του “Βασίλης Σεργιαννίδης” του Επιμελητηρίου Κιλκίς, η εκδήλωση παρουσίασης της δράσης ενίσχυσης υφιστάμενων επιχειρήσεων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Μετάβαση στην καινοτομική και εξωστρεφή έξυπνη εξειδίκευση» του προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία»/ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κιλκίς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ που είναι ο φορέας υλοποίησης της δράσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και χαιρετισμό του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς Κωνσταντίνου Βιολιτζή ο οποίος τόνισε τη σημασία των προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς για την τόνωση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας τους.

Ακολούθως ο περιφερειάρχης Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολος Τζιτζικώστας, στο χαιρετισμό του τόνισε πως ήταν απόφαση της νέας διοίκησης, η πρώτη ενέργεια της να είναι η προκήρυξη της συγκεκριμένης δράσης με τον ιδιαίτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στους τομείς της έξυπνης εξειδίκευσης, καινοτομίας και εξωστρέφειας συμβαδίζοντας και με τους στόχους της περιφέρειας. Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η διοίκηση της περιφέρειας με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας έχει δεσμεύσει σημαντικά κονδύλια για την ενίσχυσή της, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν νέες παρόμοιες προσκλήσεις για τη στήριξη του επιχειρείν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τομεάρχης επαγγελματικών φορέων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και συντονιστής της εκδήλωσης Ιωάννης Κουφίδης, ο οποίος τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της δράσης σε σχέση με τις τρέχουσες προσκλήσεις, τα σημαντικά διαθέσιμα κονδύλια που έχουν δεσμευτεί καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης που φέρει.

Την αναλυτική παρουσίαση της δράσης «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση» πραγματοποίησε ο Χρήστος Σαρίκενας, Υπεύθυνος Δράσης ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ συνεπικουρούμενος από τον διευθυντή προγραμμάτων της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ Θανάση Κακούδη.

Μετά το πέρας της εισήγησης από τον κ. Σαρίκενα ακολούθησε συζήτηση όπου απαντήθηκε με πλήθος ερωτημάτων από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]