Πολιτική

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα παρουσίασε τους υποψηφίους στο Κιλκίς


Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Λάζαρο Λαζαρίδη και όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβόλους της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, Τάσο Καπνίδη, Τάσο Κουλίνα, Φαίη Λιαρετίδου, Χρήστο Μπίμπαση και Νόπη Παπαδοπούλου με τον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, παρουσίασε η επικεφαλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας, την Κυριακή 13 Απριλίου, στο Πολύκαστρο, με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και στην ανάγκη μέσα από την επικράτηση του συνδυασμού της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας να εκφραστεί η βούληση του κόσμου για ανατροπή σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Στην ομιλία της η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στηλίτευσε τις επιλογές Τζιτζικώστα σε σχέση με την διαχείριση του ΕΣΠΑ, σε σχέση με τον εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου της περιοχής αλλά και για την επιλογή της Βούλας Πατουλίδου ως υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. «Από την συνέντευξη που έδωσε η κ. Πατουλίδου μαζί με τον Κασιδιάρη στο Kontra Channel, πριν από 15 μέρες, φαίνονται οι σχέσεις που διατηρεί με την Χρυσή Αυγή. Πιστεύουμε ότι η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα σχετίζεται με αυτό και είναι συνέχεια της πρόσκλησης στους επισήμους της παρέλασης του νεοναζιστικού μορφώματος» σημείωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου προσθέτοντας «η επιλογή Τζιτζικώστα αποτελεί το Plan B της Νέας Δημοκρατίας, μία επιλογή ακόμη πιο μαύρη, ακόμη πιο μνημονιακή». Στην συνέχεια αναφερόμενη στις δυνατότητες στήριξης των αγροτών από την Περιφέρεια και την πολιτική της μέχρι τώρα διοίκηση τόνισε ότι : «Ο κ. Τζιτζικώστας που συστηματικά απαξίωσε τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, μη κάνοντας τίποτα, κοροϊδεύει τώρα τον αγροτικό κόσμο της περιφέρειας κάνοντας το προεκλογικό του κέντρο χώρο έκθεσης αγροτικών προϊόντων, την ίδια ώρα που οι αγρότες δεν μπορούν να διαθέσουν την παραγωγή τους».
Τέλος έκλεισε τον χαιρετισμό στέλνοντας μήνυμα ανατροπής στην Κεντρική Μακεδονία και καλώντας όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της περιοχής να αντιστρατευθούν το μαύρο και το μνημόνιο και να στηρίξουν την προσπάθεια της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
«Επί τάπητος» όλα τα θέματα και προβλήματα της Παιονίας

Απο τον περιφερειακό συνδυασμό Ριζοσπαστική Αριστερή Ενοτητα ανακοινώθηκαν τα εξής: Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η περιοδεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στον νομό Κιλκίς με την υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Λάζαρο Λαζαρίδη, τον υποψήφιο δήμαρχο Παιονίας Στέφανο Τσιόκνη, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Χρήστο Μπίμπαση και Τάσο Κουλίνα και μέλη της παράταξης. Το κλιμάκιο αρχικώς βρέθηκε στην λαϊκή αγορά της Γουμένισσα όπου συνομίλησε με κατοίκους και αγρότες, για το μείζον πρόβλημα της ανεργίας καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην διακίνηση των προϊόντων τους και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η περιφέρεια, ώστε να εξασφαλίζεται το μεροκάματο των παραγωγών και παράλληλα μία καλή τιμή για τον καταναλωτή της πόλης. «Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζοντας τους αγρότες αλλά και τις νέες προσπάθειες που γίνονται στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο τους» δήλωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία προχώρησε στην κεντρική πλατεία Θάνου Τελέγκου της Γουμένισσας όπου τα παιδιά από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο τους υποδέχθηκαν λέγοντάς τους τα κάλαντα του Λαζάρου.
Η περιοδεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας συνεχίσθηκε στην πλατεία και την αγορά του Πολυκάστρου όπου τα στελέχη συνομίλησαν με καταστηματάρχες για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και με νεολαίους του Πολυκάστρου οι οποίοι αναφέρθηκαν στις περιορισμένες επιλογές που έχει ένας νέος στην επαρχία και την αδιαφορία της Πολιτείας που βιώνει η γενιά τους.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας