Κοινωνία

Παρούσα σε σημαντική φιλανθρωπική εκδήλωση στην Ν.Υόρκη η Καλλισθένη Πάκα

Σε χωριστή τελετή την Τετάρτη 28.8.19 ορκίσθηκε η εκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Κιλκίς Καλλισθένη Πάκα καθώς την προγραμματισμένη ημέρα ορκωμοσίας όλων των δημοτικών συμβούλων απουσίαζε στην Νέα Υόρκη όπου είχε λάβει μέρος σε σημαντική φιλανθρωπική εκδήλωση προσκεκλημένη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Την εβδομάδα 19-26 Αυγούστου, βρέθηκα στη Νέα Υόρκη. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η προγραμματισμένη διήμερη συνάντηση την 19η και 20η Αυγούστου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και γνώριμο από την Χάλκη, κ.κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος ήταν και ο πρώτος που μου έδωσε εγκάρδιες ευχές την ημέρα των γενεθλίων μου.

Η ίδια αναφέρει για αυτήν την εκδήλωση τα εξής:

Την 24η, προσκεκλημένοι του οικογενειακού φίλου Father Alex Karloutsos, Γενικού Αρχιερατικού της Αρχιεπισκοπής, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ κ. Αθηναγόρα παρευρεθήκαμε στο “BlueDream”, τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής, μετα των πλέον επιφανών Ελλήνων της ομογένειας, οπως ο John Katsimatidis, των οποίων η φιλανθρωπική τους δράση χαρακτηρίζεται ανεκτίμητη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Joe Biden, πρώην Αντιπρόεδρος επί Barack Obama και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των Η.Π.Α στις επερχόμενες εκλογές του 2020.

Η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25/8, με τη συμμετοχή μας στη λειτουργία που έλαβε χώρα στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Hamptons, στο Long Island. Η Ορθοδοξία ένωσε για μια ακόμη φορά όχι μόνο τους Έλληνες της Ομογένειας, αλλά και την Ευρώπη με την Αμερική.

Επόμενη συνάντηση στις Βρυξέλλες στις 10.11.19, στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της μητροπόλεως παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]