Αθλητισμός

«Παρών» ΣΔΥΚ σε σημαντικές διοργανώσεις παρά την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας

Το «παρών» σε σημαντικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων εκτός σταδίου συνεχίζει να δίνει ο σύλλογος δρομέων υγείας Κιλκίς (ΣΔΥΚ), παρά την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά ολόκληρος ο πλανήτης, το τρέξιμο παραμένει ένας τρόπος «διαφυγής» από την σκληρή πραγματικότητα, που όλοι βιώνουμε. Οι περισσότεροι αγώνες δρόμου και βουνού των τελευταίων μηνών αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν.

Ωστόσο υπήρξαν και διοργανώσεις, που, ακολουθώντας τους περιορισμούς και φροντίζοντας για την ασφάλεια αθλητών και εθελοντών, έδωσαν εκκίνηση. Έτσι, αρκετοί αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς δεν άφησαν τους καλοκαιρινούς μήνες ανεκμετάλλευτους.

Ο Μυθικός Δρόμος Ολύμπου ήταν ο αγώνας, που «άνοιξε» τον …«δρόμο» γιά την διεξαγωγή αγώνων βουνού, εφαρμόζοντας εγκεκριμένο πρωτόκολλο και προσαρμόζοντας την διεξαγωγή του στις νέες συνθήκες.

Έτσι περίπου διακόσιοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στις 5 Ιουλίου στον «Όλυμπο», σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων. Oι Κυριάκος Αβράμογλου και Μπάμπης Μακρίδης συμμετέσχον από τον σύλλογο μας στην δύσκολη αυτή δοκιμασία, στο «βουνό των Θεών».

Το Σάββατο 1 Αυγούστου από το χωριό Πύργοι του νομού Δράμας δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα «Six Peaks». Οι αθλητές, περνώντας από τις ψηλότερες κορυφές του όρους Φαλακρού, κατέληξαν στο χιονοδρομικό κέντρο καλύπτοντας 2.500 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Από τον σύλλογο μας συμμετέσχον οι Θάνος Βορρές και Γιώργος Σιώτης και απόλαυσαν την πανέμορφη και απαιτητική διαδρομή.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου διεξήχθη στα βουνά της Ροδόπης ο αγώνας των 82 χιλιομέτρων «Rodopi Challenge», o οποίος είχε αναβληθεί καθώς ήταν προγραμματισμένος για τις 25 Απριλίου.

Ο αγώνας προσήλκυσε 175 αθλητές από όλη τη χώρα. Αν και η ζέστη και η υγρασία δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των αθλητών, τα μαγευτικά τοπία τους αποζημίωσαν. Οι Αναστάσιος Δραγανίδης, Σταύρος Κατσαρώνας, Κυριάκος Αβράμογλου και Σταύρος Αλέξογλου από το σύλλογο μας έζησαν την δυνατή αυτή εμπειρία.
Συγχαρητήρια σε όλους και καλή συνέχεια».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]