Αθλητισμός

«Παρών» έδωσε ο ΓΑΣΚ Κιλκίς στους παράλληλους αγώνες του Μαραθωνίου


Αντάξιος των προσδοκιών αποδείχθηκε ο δέκατος διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», που δικαίωσε τον τίτλο του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στην Βόρειο Ελλάδα. Συνολικώς 22.000 δρομείς, ηλικιών από 9 μέχρι 85 ετών, «πλημμύρισαν» τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, έζησαν μια μοναδική εμπειρία, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και προβάλλει σε ολόκληρο τον πλανήτη το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς έδωσε για ακόμη μία χρονιά δυναμικό «παρών» στην διοργάνωση με αθλητές του να συμμετέχουν τόσο στα 5000 μ και στα 10.000 μ, όσο και στα 1000 μ μαθητων & μαθητριών Δημοτικών Σχολείων
Η 13χρονη Φανή Αβράμογλου εντυπωσίασε γιά μιάν ακόμη μια φορά κερδίζοντας, στην πρώτη συμμετοχή της σε αγώνα πέντε χιλιομέτρων, την πρώτη θέση στις γυναίκες στις κατηγορίες από 13-18 ετών και έκτη της γενικής κατάταξης γυναικών επί συνόλου 4500 γυναικών, ενώ ο 14χρονος Δημήτρης Καραμανίδης τερμάτισε δεύτερος στις ηλικίες μέχρι 15 τών και 18ος της γενικής κατάταξης ανδρών επί 3510 αθλητών.
Δίπλα στους παραπάνω αθλητές ο 13οχρονος Αλεξ Αλερού τερμάτισε 7ος στους ανδρες μέχρι 15 ετών , η 14χρονη Ελένη Φωτιάδου όγδοη στις γυναίκες μέχρι 18 ετών και ο υπέροχος Αιμίλιος Μαβίδης, που δε γυμνάζεται φέτος λόγω πανελληνίων εξετάσεων, 14ος στην κατηγορία ως 34 ετών και 22ος στην γενική κατάταξη ανδρών.
Στα δέκα χιλιόμετρα των ανδρών ο αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Θανάσης Κουζουκάκης τερμάτισε στην 330η θέση της γενικης κατηγορίας με 49’21”
Στον αγώνα των 1000 μ για μαθητές και μαθήτριες δημοτικού σχολείου η μόλις 11χρονη Στέλλα Παρασκευά τερμάτισε στην 1η θέση των κοριτσιών μεταξύ περισσότερων από 1500 μαθητών που έλαβαν μέρος, επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την απόλυτη κυριαρχία του ΓΑΣ Κιλκίς.για τρίτη συνεχή χρονιά στον αγώνα (μετά τις πρωτιές της Φανής Αβράμογλου το 2013 και 2014)
Δίπλα στους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές και τα υπόλοιπα “αστεράκια” των «ακαδημιών» του ΓΑΣΚ που βίωσαν με διάθεση τον δικό τους πανέμορφο αγώνα και χειροκροτήθηκαν για την υπέροχη προσπάθειά τους οι Εβελίνα Ζάμσα, Βασιλική Καραμανίδου, Μάγδα Καραστεργίου, Ελπίδα και Αννυ Αλερού, Θεοδώρα Λαζαρίδου Λεωνίδας Τραπεζίδης και τον Κώστας Παπαντωνίου.
Μετά το τέλος των αγώνων ο έφορος των «ακαδημιών» στίβου του ΓΑΣΚ Θεόδωρος Φωτιάδης δήλωσε: “Για ακόμη μια χρονιά ήμασταν εκεί στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Θεσσαλονίκης και κάναμε πολύ αισθητή την παρουσία μας. Οι επιτυχίες των αθλητριών και αθλητών μας φανερώνει πως κάνουμε πολύ ποιοτική δουλειά και πως το μέλλον ανήκει στον ΓΑΣ Κιλκίς. Και φυσικά η παρουσία των γονέων και των φίλων που μας ακολουθούν πιστά πλέον παντού και μας στηρίζουν μας κάνει να νιώθουμε πως η οικογένεια του Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη και αισιόδοξη. Εμείς οι παράγοντες της ομάδας απλώς σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνετε να συνεχίζουμε.”
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]